Пам'ять про першого керівника Шацького району житиме в серцях прийдешніх поколінь

22 Травня 2020, 11:30
Вічна пам'ять... 5676
Вічна пам'ять...

Нещодавно минуло 40 днів, відколи відійшов у вічність Вовк Микола Миколайович, перший керівник новоствореного Шацького району.

У доленосних 90-х роках саме він з командою однодумців стояв біля витоків створення району, бажаючи відновити історичну справедливість, адже Шацький район як самостійна одиниця повноцінно функціонував з 1940 по 1963 роки. 

«Є район!» – ця звістка у 1993 році стала для Миколи Миколайовича та інших керівників поштовхом для початку кропіткої роботи з розбудови інфраструктури озерного краю.

Микола Вовк став першим головою районної ради, згодом – райдержадміністрації. За час керівництва були створені всі підрозділи органів виконавчої влади, служби та управління. З його ініціативи та за його підтримки в районі капітально відремонтували Підманівську, Острів'янську та Смоляро-Світязьку школи, побудували центральну дорогу селища, створили екологічний пост на в'їзді в Шацький нацпарк, відкрили в Шацьку ринок тощо.

В одному з інтерв'ю районній газеті до Дня незалежності Микола Вовк сказав: «...Попри труднощі, Україна, як і її маленька складова – Шацький район – таки встали з колін».

Після роботи в керівних органах Микола Миколайович 22 роки пропрацював у Шацькому лісовому коледжі ім. В.В. Сулька викладачем механізації лісового господарства.

Ім'я Миколи Вовка навіки вписане в історію Шацького району, і пам'ять про нього житиме в серцях прийдешніх поколінь.

 

Коментарі
22 Травня 2020, 23:54
Хай спочиває з Богом.. <br/>дуже хорошим викладачем був.. лише хороші спогади..
23 Травня 2020, 01:49
Хороша людина, наставник, керівник. Колись при розмові з ним трішки жалівся, що забули його при проведенні різних урочистих заходів. Якщо згадати, то дійсно так і було.. але ж це не головне напевно.. основне що ми залишимо після себе.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024