«Всі повноваження зосередяться в одному місці», – Сергій Карпук про об'єднання району в Шацьку ОТГ

21 Травня 2020, 15:05
3569

Мешканців багатьох волинських громад нещодавнє рішення Кабінету міністрів заскочило зненацька. Частина волинян прокинулись, так би мовити, в нових громадах.

Що кажуть з цього приводу місцеві управлінці – два приклади, йдеться у сюжеті каналу Перший.

Відповідно до перспективного плану, Шацький район планується об'єднати в одну громаду. 

Винятково позитивними такі зміни називає голова Шацької районної ради Сергій Карпук, а надто – для мешканців району.

«Все буде зосереджено в одному місці. Всі функції буде виконувати Шацька селищна рада. Є Центр надання адміністративних послуг, і кожна людина буде знати, що для отримання довідок чи вирішення інших питань їй достатньо буде звернутися в одну установу. Для людей це однозначно буде плюс», – каже Сергій Карпук.

В окремих громадах., які доєдналися до Шацької ОТГ, були серйозні проблеми з бюджетними надходженнями. Вони, каже Сергій Карпук, ледве зводили кінці з кінцями. 

«Такі сільські ради, як Грабівська, Пулемецька, Ростанська, Піщанська, працювали тільки над тим, аби забезпечити собі зарплату та отримати певні кошти для бюджету розвитку. Але вони незначні. Для того, щоб вирішити питання з освітленням, вулицями... Треба було б багато років, аби виконати усі свої повноваження», – розповів голова райради. 

Звісно, що програють від об'єднання багато керівників громад, які не просто втратять свій статус, а й можливість безпосередньо керувати фінансовими потоками і навіть визначати свою зарплату. 

«Роль сільських рад, які приєднаються, так само як і районної ради, фактично нівелюється. Всі кошти, які надходять в районний бюджет, фактично підуть в ОТГ. Так само усі комунальні об'єкти передамо в управління ОТГ. Тому доцільності функціонування районної ради, як і усіх районних рад, не буде», – зазначив Сергій Карпук.

 

Коментарі
22 Травня 2020, 00:20
Віддаляють від людей медицину через ліквідації ФАПів і лікарень, освіту...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром