Гінекологічні та хірургічні захворювання жителів Шацького району лікують з допомогою німецького медичного обладнання

17 Березня 2017, 09:00
3039

Прогрес медичної науки і впровадження  нових технологій за останні десятиліття змінили рівень надання хірургічної допомоги  хворим.  Протягом  останніх 15-20 років у  медицині трапилася дійсно революція - почалася епоха малоінвазивних  операцій, зокрема лапароскопічних і артроскопічних.

Протягом останніх трьох років  ці  прогресивні  методики дійшли  і до Любомля  -  їх все ширше  використовують хірурги,  гінекологи і травматологи ТМО Любомльського і Шацького районів, - повідомляють в адміністрації територіального медичного об'єднання.

При лапароскопічних операціях за допомогою спеціальних оптичних приладів, які вводяться в черевну порожнину через маленькі розрізи, проводиться огляд органів черевної порожнини та спеціальними  мініатюрними інструментами виконується  оперативне втручання.   Цей метод може застосовуватися з метою діагностики та хірургічного лікування при більшості хірургічних та гінекологічних захворювань,  зокрема при жовчекам’яній хворобі для видалення каменів, при безплідді, позаматковій  вагітності, кістах  яєчників, синдромі полікістозних яєчників, стерилізації, ендометріозі, фіброміомі матки.


 

Переваги лапароскопічної операції:

- високі діагностичні можливості;

- малотравматичність внаслідок уникнення великої  травматичної  операції - три-п’ять розрізів  0.5- 1 см  замість великого розрізу черевної стінки ;

-  значно менш виражений больовий синдром і як наслідок -  зменшення дози знеболюючих засобів;

- уникнення  тривалого ліжкового режиму, що виключає ризик розвитку пневмонії, тромбоемболій,  злукової хвороби  та інших ускладнень, пацієнти можуть повертатись до звичного життя вже на 2-3 день після операції.

-виражений косметичний ефект – практично непомітні або відсутні післяопераційні рубці;

-зменшення фінансових витрат на лікування.     

При артроскопічних операціях за допомогою спеціального інструментарію і оптичних приладів через невеликі  розрізи тканин  проводиться діагностика і лікування  хвороб колінних суглобів.

Для проведення таких операцій за кошти Європейського Союзу Територіальним медичним об’єднанням  придбано   найсучасніше лапароскопічне і артроскопічне  обладнання від німецького виробника  марок «RICHARD WOLF » і «ЕКONT». А лікарі ТМО  пройшли спеціальну підготовку в найкращих медичних клініках України та за кордоном.  На їх рахунку вже не одна малоінвазивна операція.

Найближчою перспективою розвитку є впровадження в практику операцій  підвищеної складності, застосування нових технологій і розширення використання  можливостей лапароскопічного і артроскопічного обладнання.        

1

На даний час в  хірургічному відділенні  ТМО  Любомльського і Шацького районів лікарі-хірурги  проводять  лапароскопічні операції при жовчекам’яній хворобі, в  травматологічному відділенні ТМО лікарями-травматологами  проводяться діагностичні і лікувальні оперативні втручання на  колінних суглобах при таких захворюваннях:

-травми та посттравматичні захворювання суглобового хряща, меніска, жирового тіла та оболонок колінних суглобів;

-пошкодження зв’язкового апарату колінних суглобів;

-вікові дегенеративні та деформуючі захворювання колінних суглобів;

-ревматоїдний артрит;

-запальні процеси колінного суглобу, що супроводжуються набряком, утворенням вільної рідини;

-уточнення діагнозу при захворюваннях  колінних суглобів.

В гінекологічному  відділенні ТМО  лікарі-гінекологи проводять лапароскопічні операції з приводу  безпліддя, позаматкової вагітності, кіст і кістом яєчників, синдрому полікістозних яєчників, ендометріозу, фіброміом матки,  проводять стерилізацію.

В умовах нашого ТМО Любомльського та Шацького районів проводяться операції різної складності з одночасним  лікуванням декількох захворювань в межах одного загального знеболення.

На даний час за кошти закладу  частково   компенсується  вартість операційного набору.   

 Для проведення артроскопій і отримання додаткової інформації звертайтеся до лікарів-травматологів  ТМО за телефонами:

-0968682859 – Бондаренко Андрій  Олександрович

-0993162899 – Абрамчук Микола Вікторов

Для отримання додаткової інформації з приводу хірургічних лапароскопічних операцій звертатися  за телефоном 2-42-65  ( хірургічне відділення) до лікарів-хірургів, з приводу гінекологічних лапароскопічних операцій звертатись до лікаря-гінеколога Ганайлюка Сергія Миколайовича за телефоном: 0503789653.

 

 

          

 

 

Коментарі
18 Березня 2017, 03:20
Це все дуже добре,але якщо реально дивитись на речі то в Шацьку нажаль,немає кваліфікованого лікаря гінеколога наприклад,до якого не хочеться йти,бо,як не нахамить то наговорить такого що волосся дибки а в Луцьку сміються з діагнозів,і таких лікарів у цій лікарні дуже багато!тому ,на мою думку в першу чергу головному лікарю потрібно завлікти кваліфікованих лікарі та провести бесіду з персоналом лікарні щодо відношення до пацієнтів,(брати не за що кошти нібито на добровільни взноси в кожному кабінеті з людей які і так ломають голову де взяти гроші як побачать ціни на ліки)перевірку знань своїх підлеглих,якщо це допоможе...
18 Березня 2017, 10:06
Чому видалений коментар?
18 Березня 2017, 21:17
повністю підтримую попередній коментар! зверхнє відношення до відвідувачів і паціентів зашкалює. і добровільні побори- це теж &quot;приємність&quot;. але на рах доброчинних внесків - то всюди так, не лише в шацьку.<br/>одне питання!_ а чому коментарі видаляють. не бачила,який то був коментар і про що. але вважаю, що видаляти можна лише нецензурщину і погрози. а якщо правда з народу - то прозоре і чесне видання не повинно фільтрувати!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024