Три проекти Шацького парку пройшли перший відбір по програмі транскордонного співробітництва

17 Березня 2017, 10:00
1717

14 березня у Варшаві відбулося засідання Комісії вибору проектів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, під час якого було проведено оцінку 352 концепцій проектів, поданих у рамках першого конкурсу проектів по Тематичній цілі «Спадщина».  

Представники центральних і регіональних органів влади всіх трьох країн, що входять до складу комісії, рекомендували до наступного етапу конкурсу всі концепції, що отримали позитивну оцінку – загалом 162 проекти.

Як розповідають у Шацького національному природному парку, з-поміж відібраних проектів є три проекти, в яких Шацький національний парк виступає у якості партнера та апліканта (заявника проекту).

Перший проект, який пройшов відбір та в якому Шацький НПП разом із Староством Влодавського повіту (Польща) є партнерами: «Добре розвинена, безпечна і доступна туристична інфраструктура в якості інструменту збереження природної спадщини Транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся». Бюджет проекту для Шацької сторони – 161166 євро та передбачає облаштування пляжу в с.Світязь.

У другому проекті «Природна спадщина Транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся»: промоція, доступність, збереження» заявником є Шацький НПП. Загальною метою проекту є підвищення доступності та збереження природної спадщини транскордонного Полісся шляхом створення мережі природничо-пізнавальних стежок (створення в районі затоки Бужня нової екологічної стежки). Партнерами є Східноєвропейський національний університет, ДУ РЗ «Прибузьке Полісся» (Білорусь) та Полєський парк народовий. Бюджет проекту для Шацької сторони становитиме 52 218 євро.

Третій проект «Збереження і промоція природної спадщини в Західному Поліссі за допомогою2зеленого транспорту» та розвиток транскордонних туристичних маршрутів» передбачає збереження природної спадщини Західного Полісся шляхом використання зелених видів транспорту: автобуси, електричні велосипеди, човни з електричними двигунами, байдарок, катамаранів. Бюджет проекту для Шацького НПП – 10 777 євро.

 Ці три проекти заявлені до другого етапу конкурсного відбору. Рішення про подальший вибір проектів буде прийнято восени 2017 року. 

Віта Шепеля

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024