Волинські дорожники просять місцеве самоврядування допомогти прибрати узбіччя доріг

16 Березня 2017, 16:20
1973

Служба автомобільних доріг у Волинській області звертається до органів місцевого самоврядування, учасників дорожнього руху з проханням співпраці та надання практичної допомоги у виконанні вимог Законів України «Про автомобільні дороги» та «Про відходи» в частині забезпечення органами місцевого самоврядування норм природоохоронного законодавства, а саме належного санітарного стану смуг відведення автомобільних доріг загального користування.

Про це пише Волинський інформаційний портал.

Дорожники Волині змушені витрачати значні фінансові ресурси не на покращення стану доріг, а на прибирання сміття, залишене жителями краю та учасниками дорожнього руху, при чому прикрим є той факт, що більша половина сміттєзвалищ щороку знову виникає в раніше прибраних місцях.

А тому, з метою раціонального використання коштів державного бюджету, просять голів сільських та селищних рад допомоги в організації проведення очистки придорожніх смуг від сміття та складованих матеріалів, впорядкування автобусних зупинок та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, а також проведення роз’яснювальної роботи серед місцевого населення та вжиття відповідних заходів для недопущення засмічення придорожніх смуг у подальшому.

Спільно з представниками екологічної інспекції організують рейди-перевірки для виявлення фактів засмічення в смугах відводу доріг та притягнуть винних осіб до встановленої законодавством відповідальності.

Служба автомобільних доріг у Волинській області надіється на розуміння і сподівається, що в подальшому належний санітарний стан смуги відведення автомобільних доріг буде підтримуватися територіальними громадами постійно.

Коментарі
16 Березня 2017, 23:58
Місцеве самоврядування може допомогти прибрати, але і працівники дорожнього відділу могли б і самі проіхатися хоч інколи, а то сніг розстав і узбіччя дуже засмічені. Хіба це такий вже великий обсяг роботи?
17 Березня 2017, 11:04
обочину ннехай самоврядування прибирає аме по дорозі положево плоске в бочовниках дрова краще заготовим смття в грбці не горить
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024