Подорож з пригодами до озера Чакове: шацькі туристи відкрили унікальну місцевість

19 Травня 2020, 14:00
Рів, який веде до озера Чакове 11807
Рів, який веде до озера Чакове

Представники «Світязь Active» здійснили мандрівку до озера Чакове, яке знаходиться на окраїні Шацького району.

Опис подорожі з пригодами опублікували на фейсбук-сторінці туристичної компанії.

«Наша мандрівка розпочалася з непростого рішення: «Машиною чи велосипедами?». Вибір був очевидний, легкий шляхів ми не шукаємо, тим паче час вже позбуватися наїджених під час карантину зайвих кілограмів.

Оскільки дороги до нашого пункту призначення ніхто толком не знав, то їхали ми собі постійно прямо, вважаючи, що точно на правильному шляху. По дорозі натрапили на дуже гарні гори, свого роду такі собі Карпати на мінімалках, але ж як колоритно.

Рухаючись далі, за веселими розмовами та не дуже веселою дорогою, дібралися ми до села Плоске. Що ж далі?! Пішли по хатах, питати дорогу до озера Чакове. Перша хата – і відразу удача: нас вже супроводжує червона машинка за село, де водій пояснив та показав, куди їхати далі. Сповнені інтузіазму та нових сил, погнали ми по полях та стежинах, рахуючи по дорозі коней, яких тут ну дуже багато.

Сфотографувалися біля високовольтних та на возі, ще раз перепитали дорогу, після чого ще більше заплутались в правильності нашого подальшого маршруту. Діватись було нікуди, тільки вперед, куди ми й поїхали. Дорогу, як виявилось пізніше, ми вибрали не найкращу, проте локацію та пункт призначення – що треба. Зовсім раптово ми виїхали на галявину, де побачили якесь господарство.

Трішки перепочивши там, набравши води, ми рушили до наступного озера Біле, що неподалік села Любохини. Дорога була не з найкращих, але чого лише не зробиш, щоб отримати чергову порцію поліської насолоди. Біля озера зробили ми невеличкий привал, перепочили і вирушили до села Прип’ять, де потрапили під дощ, потім – до села Кропивники, де допомогли бабці піднести дрова, поновили запаси води та поїхали далі.

Дорога назад завжди здається швидшою, проте не цього разу, оскільки ми були дуже втомленими, але враження від побаченого нас переповнювали. Всього  ми подолали близько 50 км поліськими лісами, полями та грунтовками та зробили сотні унікальних фотографій.

Краса поруч, потрібно лише навчитись її помічати та докласти трохи своїх зусиль».

Читайте також:

Мандрівка до шацького озера, шлях до якого знають одиниці

Мандрівка вихідного дня: пішки довкола озера Велике Чорне

Легенди, краса і затишок краю Шацьких озер

У мережі опублікували відео з екскурсії загубленими шацькими озерами



Коментарі
20 Травня 2020, 11:11
Головне що там немає лохин і воно не обміліло
23 Травня 2020, 01:07
і де це озеро
23 Травня 2020, 01:07
і де це озеро знаходиться
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024