Відвідувачі в масках та попередній запис: як працюватимуть перукарні в період карантину

17 Травня 2020, 10:25
3630 Джерело: фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров’я оприлюднили нові правила роботи перукарень та салонів краси під час карантину.

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

«Пом’якшення карантину набирає обертів. Нарешті вже є можливість потрапити в улюблену перукарню чи салон краси.  Як це зробити безпечно, що треба знати і на що звернути увагу, читайте у правилах», – йдеться в повідомленні.

Згідно з правилами, салони краси в умовах карантину повинні приймати лише за попереднім записом. Відвідувачам необхідно чекати своєї черги на вулиці, на одну людину повинно відводитись як мінімум 5 квадратних метрів. Також відвідувачі повинні мати засоби індивідуального захисту.

Працівники салонів перед початком роботи повинні проходити температурний скринінг, мати засоби індивідуального захисту (респіратори мають бути без клапана видиху). Біля входу в салони краси повинна бути розмітка для клієнтів для дотримання відстані в 1,5 метра. Між місцями надання послуг також повинна бути дистанція не менше 1,5 метра.

Також необхідно забезпечити дезінфекцію після кожного клієнта і централізований збір використаних засобів індивідуального захисту. Забороняється наявність рекламної продукції, журналів, іграшок на час карантину.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024