На оперативці говорили про велике прибирання району та цивілізоване поводження з відходами

14 Березня 2017, 09:40
1941 Джерело: shaadm.gov.ua

13 березня 2017 року голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець провів чергову оперативну нараду.

Про це інформує сайт Шацької райдержадміністрації

Про благоустрій населених пунктів району інформувала Ольга Романська, начальник відділу регіонального розвитку та ЖКГ райдержадміністрації. За її  словами, питання забезпечення належного благоустрою та санітарного стану території району, дотримання чистоти і порядку місць масового відпочинку та інших територій, тиші в громадських місцях з огляду на розміщення в регіоні Шацького національного природного парку постійно знаходиться на контролі.

По всіх сільських радах розроблено і затверджено правила з благоустрою, якими передбачено забезпечення благоустрою, чистоти та порядку утримання території ради. Ці правила встановлюють єдині та обов’язкові для виконання норми і вимоги в сфері благоустрою, визначають порядок прибирання та утримання відповідних територій, в тому числі і прилеглих до меж будівель, споруд та огорож, а також внутрішніх виробничих територій, для всіх юридичних і фізичних осіб, користувачів або власників земельних ділянок, забудовників, власників та орендарів приміщень, споруд, будівель, розташованих на території відповідної ради, незалежно від форм власності, а також містять загальнообов’язкові на території ради норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно чинного законодавства України.

Голова райдержадміністрації наголосив, що у 2017 році на території району буде продовжена всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Усі установи, підприємства та організації, незалежно від форм власності у цьому році візьмуть участь в толоці з благоустрою населених пунктів та територій району із залученням трудових колективів та громадськості.

Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління» поінформував присутніх про те, що згідно з затвердженими схемами санітарної очистки населених пунктів тверді побутові відходи з установ, організацій та баз відпочинку вивозяться спецавтомобілями комунального підприємства або транспортом відповідно до договорів на полігон ТПВ в смт Шацьк.  Іван Федорович наголосив на важливості укладення угоди з КП  «Будинкоуправління» на вивезення від населення селища Шацьк побутових відходів. Сміттєві контейнери середньої місткості (120 л) надають домогосподарствам, які уклали угоду, а тоді  здійснюється вивіз сміття кожного другого тижня місяця по днях згідно з графіком.

Також про благоустрій населених пунктів доповіли Сергій Віннічук, голова Шацької об’єднаної територіальної громади, та сільські голови.

В цілому головою райдержадміністрації Василем Голядинцем визначено завдання щодо благоустрою населених пунктів району, зокрема щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. Василь Володимирович особливо наголосив на впорядкуванні обелісків, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань на території ради та утримування їх у належному стані. «Хто не пам’ятає минулого, той не має майбутнього», - додав очільник району.

На нараді ще розглянули питання про стан матеріально-технічної бази сфери фізичної культури та спорту, готовність до використання у весняно-літній період (інформував Анатолій Пех, начальник відділу освіти райдержадміністрації); про стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів у січні-лютому 2017 року (інформувала Ніна Вирвич, начальник відділення державного казначейства у Шацькому районі).

Голова райдержадміністрації Василь Голядинець підбив підсумки роботи,  дав доручення відповідним керівникам, установам і службам району та визначив завдання на поточний тиждень.

Коментарі
14 Березня 2017, 15:23
То може це сміття зі Львова
20 Березня 2017, 00:06
ТО МОЖЕ З ЛУЦЬКА
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024