Жителі Шацького та Любомльського районів звернулися до міністра охорони здоров'я та Прем'єр-міністра України

12 Березня 2017, 10:00
2217

На Волині вже понад півроку точаться дискусії щодо кількості госпітальних округів. Розглядалося це питання і на останній сесії обласної ради, де Володимир Дибель, директор ТМО Любомльського і Шацького районів, відстоював створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького районів. Днями жителі двох районів поставили свої підписи під зверненням до міністра охорони здоров'я та Прем'єр-міністра України з проханням зважити на думку місцевого населення у питанні створення кількості округів на Волині.

Подаємо текст листа-звернення.

"Ми, жителі Любомльського і Шацького районів, більше 20 років  чекали нових лікарень, бо умови в старих були жахливі: облуплені стіни, одна вбиральня на все відділення, дірявий лінолеум і така ж підлога, старий дах, з якого на голову хворим лився дощ, та зношена  постільна білизна. У поліклініці в напівтемних коридорах навіть людини не можна було впізнати.

Довгоочікувані лікарні виправдала наші надії. У поліклініках і у відділеннях світлі, просторі, широкі коридори, палати і кабінети, чисті, охайні вбиральні.

Таких умов, як у наших лікарнях, то не тільки в інших районах, але в області немає. Хворих у палаті по двоє-троє, у кожній –  умивальник, туалет, холодильник, телевізор. Лікарі  досвідчені і кваліфіковані.

Дуже добре, що є в ТМО Любомльського і Шацького районів багато сучасного обладнання – мамограф, цифровий рентген-апарат, пересувний флюорограф, новий ультразвуковий апарат. Хворих з ТМО в обласні установи за потреби перевозять на реанімобілях, що оснащені всім необхідним для надання невідкладної допомоги.

Місто Любомль знаходиться в центрі району, до сусіднього Шацька – 35 км, до крайнього населеного пункту перед Турійським районом (Ладинь) – 25 км, до найвіддальних сіл – Забужжя і Гороховище – 60 км. Віддалені села Хрипськ і Пулемець Шацького району знаходяться за 135 км від Ковеля, Столинські Смоляри, Забужжя Любомльського – за 105-110 км.

Чи зможе людина з гострими приступами болю в спині, серці, нирках витерпіти таку відстань? Як довезти вагітну жінку, коли пологи з ускладненнями?  Як подолати таку відстань людям похилого віку?

У нашій великій лікарні практично завжди зайняті всі місця у терапевтичному, неврологічному, дитячому відділеннях. А де ж вони з’являться у Ковелі? Невже простого трудівника кидати напризволяще?!

Сьогодні значна частина хворих не йде в лікарню, бо немає грошей на ліки та на проїзд навіть до Любомля та Шацька. А як дістатися до хворого, щоб відвідати, в м. Ковель, коли вартість проїзду в обидві сторони складає 20 відсотків пенсії, а з деяких сіл зовсім не ходить громадський транспорт?

І це все робиться для блага людини?

Чому ми повинні стати заручниками чиїхось необдуманих рішень? Адже значна частина населених пунктів Любомльського і Шацького районів буде практично відрізана від своєчасної кваліфікованої і доступної медичної допомоги!

А чому не зважають на той факт, що влітку, коли за рахунок відпочивальників кількість населення Шацького району збільшується удвічі й утричі? А скільки хворих з числа тих, хто перетинає кордон на трьох митних автопереходах?

У післявоєнний важкий час будували в селах школи, бібліотеки, клуби, ФАПи,  бо дбали про людей, а тепер усе це закривається. Це горе-оптимізація і горе-реформи.

Зважаючи на все вищевикладене, ми, жителі Любомльського і Шацького районів, вважаємо за необхідне і просимо створити госпітальний округ на базі Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів.

Зробіть це для людей, будь ласка!»

Свої підписи під зверненням поставили 6823 людей 

Коментарі
12 Березня 2017, 14:28
ЩО У НИХ ПРОСИТИ ТРЕБА ВИМАГАТИ ВИБОРІВ І ГНАТИ В ШИЮ ТИХ ХТО ДОВІВ КРАЇНУ ДО РУЧКИ
12 Березня 2017, 14:29
А КОГО ГНАТИ?
12 Березня 2017, 14:30
ЗВЕРХУ І ДО НИЗУ БО ІНАКШЕ НІЧОГО НЕ ЗМІНИТИСЯ АЛЕ ПОЧАТИ ТРЕБА З ВЕРХОВНОЇ РАДИ
12 Березня 2017, 17:32
ВРАЖЕННЯ ТАКЕ,ЩО ХОЧУТЬ ЗНИЩИТИ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД.А МИ Й НАДАЛІ ТЕРПИМО,,,,НЕМА ЛІДЕРА.....
12 Березня 2017, 18:57
Але поміркуймо - від Любомля до Ковеля по хорошій трасі - за півгодини . Якщо вже робити серйозний центр медичний - то ясна справа в Ковелі!!! А в Любомлі і Шацьку залишити терапію, хірургію простіші, в Любомлі інфу\екційне невелике... Але більш серйозні операції, лікування проводити в Любомлі не буде змоги - і практики не буде у лікарів і недоцільно. МОВА В ТАКИХ ПЛАКСИВИХ СТАТТЯХ ЙДЕ ВИКЛЮЧНО ПРО БАБЛО , ЯКИМ ХОЧЕЦЦЯ РУЛИТИ,
12 Березня 2017, 19:33
З ПЕРЕШПИ ДО КОВЕЛЯ 130 КМ КВИТОК НА АВТОБУС 150 ГРИВЕНЬ НУ ЩЕ Ж ПОЇСТИ ТРЕБА ХОЧ РАЗ І АВТОБУС НЕ ФАКТ ЩО БУДЕ А ГРОШІ ТИХ ЩО НЕ ВИСТАЧАЄ НА МЕДИЦИНУ У НАСІРОВА БОЙКА ФІРТАША І БАГАТЬОХ ПОДІБНИХ ЇМ І БУДЕ ЛІКАРНЯ У ШАЦЬКУ ЯК І БУЛА ХОЧ СТАРА АЛЕ МІНІМУМ ВИКОНУВАЛА ТОМУ ТУТ НЕ ПИТАННЯ ПОРУЛИТИ А ЯК ЛЮДЕЙ ЕФЕКТИВНО І ЯКІСНО ЛІКУВАТИ
12 Березня 2017, 21:46
шкода того насірова
13 Березня 2017, 11:09
Ті госпітальні округи надумана дурниця. Все роблять щоб зняти проблеми утримання лікарень з влади і перенести на людей. Це своєрідна "горбачовщина" в охороні здоров"я.А потім і винуватих іноземних міністрів не знайдуть. Зупиніться!
13 Березня 2017, 11:55
ПОЗИЦІЯ ЦІКАВА ШАЦЬКА РДА ЗА ОКРУГИ ШАЦЬКА РАЙОННА РАДА ТЕЖ А НАРОД ПРОТИ ЗАПИТАННЯ ЧИЙ ІНТЕРЕС ЗАХИЩАЄ ВЛАДА? ЗАВЖДИ ОДНА ВІДМАЗКА НЕ ВИСТАЧАЄ КОШТІВ А МОЖЕ НЕ ВИСТАЧАЄ РОЗУМУ БО ПОТІМ ВСЕ ЦЕ БУДЕ МАЙЖЕ НЕМОЖЛИВО ПОПРАВИТИ ОФШОРИ НЕ ЧІПАЮТЬ КОЛОМОЙСЬКИЙ КИНУВ ВСЮ КРАЇНУ І КАЖУТЬ НЕМАЄ ГРОШЕЙ
14 Березня 2017, 03:17
Ви справді не розумієте . що кажете? Ніхто не проти лікарні в шацьку і любомлі. Мова про спеціалізацію. Не може бути кваліфікованим лікар-нейрохірург , кардіохірург чи інший відповідальний лікар при населенні 47 тисяч... ОТ про що приблизно мова!!!!!! Залишаєм у райцентрах терапію-елементарну хірургію. Вкладаємо гроші в діагностування, купляємо реанімобілі і возимо в ковель - різниця від любомля 20 хв. Не треба вигадувати , все одно з чимсь серйозним минаємо шацьк-любомль . Або нас там заліковують до смерті!!!
19 Березня 2017, 21:36
КАРПУКИ В НАС САМІ МУДРІ
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром