Що не так із 9 Травня: відеоблогер зі Світязя розповів про справжню суть Дня пам'яті та примирення

08 Травня 2020, 09:45
2854

8 травня в Європі відзначають 75 річницю перемоги над нацизмом. 

Міфи про святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні розвінчує у своєму відео вчитель Піщанської школи, відеоблогер зі Світязя Анатолій Цюп'ящук.

«Радянська, чи то пак сьогодні російська імперіалістична пропаганда продовжує культивувати міти про Велику Вітчизняну. Так це подвиг, так за це шана, але шана простим солдатам, офіцерам, часто невидимим героям, партизанам, цивільним, які своєю кров'ю і потом прагнули боронити рідну землю.

Моя повага їм, а не радянському керівництву, маршалам, генералам, які в своїх агресивних цілях нехтували життями мільйонів.

Час переосмислити, час зрозуміти, що Сталін зі своїми посіпаками був ворогом українського народу не менше? ніж інші. Ми погано вивчили досвід своїх дідів та бабусь, адже в 21 столітті допустили нову окупацію своїх земель. Тому наша пам'ять про загиблих на фронті, в нацистських та сталінських таборах, арештованих і замордованих в післявоєнний час, тільки за те, що залишились живими на окупованих територіях, повинна жити вічно.

Довідково: 7 травня 1945 року о 2.41 за середньоєвропейським часом у французькому місті Реймс начальник Оперативного штабу Вермахту генерал-полковник Альфред Йодль підписав Акт про беззастережну капітуляцію Німецьких збройних сил, який встановив перемир'я на спрямованих проти Німеччини фронтах Другої світової війни.

Сталін відмовився визнати реймський акт, на вимогу радянської сторони 8 травня у передмісті взятого Червоною армією Берліну був підписаний ще один Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини. Його текст в основному дослівно повторив аналогічний документ за 7 травня і підтвердив час припинення вогню — 8 травня в 23:01 за центральноєвропейським часом (9 травня в 1.01 за московським), що позбавила акт за 8 травня жодного практичного значення, оскільки всі накази, виконання яких він вимагав, вже були віддані німецьким командуванням ще 7 травня: в іншому разі віддати їх і довести до місць виконання довелось би за 17 хвилин, що було фізично неможливо.

Читайте також:Чому у дні пам'яті та примирення ми чіпляємо на одяг мак

Коментарі
08 Травня 2020, 14:35
Треба було тобі родитися в ті часи і повоювати на фронті, тоді б ти зрозумів, що не маєш ніякого морального права навіть сумніватися, не те, що проводити якісь хронологічні вирахування. А ще вчитель.. Що ти можеш закласти в душі дітей, крім ненависті до собрата, і видуманих кордонів? <br/>Пам'ять наших загиблих дідів нівелюєш. От пропрацюєш в школі все життя, викинуть тебе, як непотрібну тряпку, ще і дати в наказі невірно поставлять. Заболить тоді душа за своє, заплачеться. Але заробиш собі пару копійок на хайпі пролитої братами- слов'янами крові..
08 Травня 2020, 14:39
1 Вся Європа лягла під німців дуже швидко! <br/>2 Всі країни Європи допомагали Гітлеру і брали участь у знищенні євреїв!<br/>3 Наша влада ніби вбачається перед Європою, що були ми у Союзі і били фашистів, але ж не всі! Бандерівці і мельниківці старались догодити фюреру!
08 Травня 2020, 15:28
Дякую, Толю, за змістовні і цікаві відео. А на коментаторів сраних не зважай, бачиш, скільки вати навколо. Роби свою роботу і далі, промивай людям мізки, засмічені московською пропагандою типу &amp;quot; мижебратья&amp;quot;!
08 Травня 2020, 16:49
Автору першого коментаря, який згадав фронт, рекомедую поїхати в зону проведення ООС і посидіти ВНОЧІ в окопі, тоді б краще зрозумів значення слів &amp;quot;собрат&amp;quot;, &amp;quot;брати-слов’яни&amp;quot; та &amp;quot;видумані кордони&amp;quot;.
08 Травня 2020, 17:12
http://xn--80askzj.com.ua
08 Травня 2020, 20:49
Коментарі про стан здоров'я блогера не можуть публікуватися без його згоди або поки суд не визнає його недієздатним.
08 Травня 2020, 21:58
Ви що зовсім вже розум згубили. Скільки людей полягло. А винуваті росія Сталін. Німечина тут ні при чому... Ми самі на себе напали. Та дослухайтесь до думки людей які через це пройшли. Залишилось тідьки вибачитись перед Гітлером
08 Травня 2020, 23:07
Ніхто не відміняв вини гітлерівців, але радянська система знищила те ж не мало людей...
09 Травня 2020, 01:07
20 мільйонів замордованих українців радянською владою в трьох голодоморах, часи колективізації та індустріалізації, червоного терору, розстріляне відродження та вбиті священики нічого вам уже не скажуть. І це зробили ті ким ви пишаєтесь.
09 Травня 2020, 01:50
Не треба Перемогу перетворювати на поразку! І німці не просять .. А дядько Сем скаже Гуд.
09 Травня 2020, 02:18
Приємно, що нарешті починаємо приходити до тями після багаторічної совєцької зомбі-пропаганди і говорити та писати правду. Для багатьох гірку і незрозумілу, але дуже необхідну. Так, на жаль, вати в нас ще дуже багато. І це страшно. Але крапля камінь точить. Анатолію, вам респект!
09 Травня 2020, 16:18
&lt;p&gt;Очевидців справжнього фронту стає все менше, а скоро взагалі ніхто і не заперечить єрєсі блогерів. А щодо окопів ВНОЧІ, то це діло ОСОБИСТЕ, Ти вважаєш, що воював, а я вважаю ,що просто грався в ідею. Багато там було, та мало виявилось справжніх. І не забудь вклонитись низько своєму чи моєму дідусеві, бо ти ЖИВЕШ, а міг би не жити. Чи може в твоєму будинку і досі висить абажур зі здертої живцем гестаповцем шкіри людської? Можна переписати історію, змінити кордони, назву, напрямок, але не можна ЗАБУТИ, кому ми вдячні, що бачимо сонце. А теперішні &amp;quot;патріотики &amp;quot; швидко зіллються, як тільки півень в одне місце клюне.&lt;/p&gt;
09 Травня 2020, 17:02
От уявіть, що ви сидите в окопах ВНОЧІ, переживаєте всі страхіття війни, а потім, бац, влада помінялась і Ви вже зрадники і вбивці. Як вам такий сценарій? Отож бо....
09 Травня 2020, 22:11
Геть нацистських окупантів! Плантації Європи чекають на гідних і свідомих.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39