Назвали причини високої захворюваності на COVID-19 серед медиків

07 Травня 2020, 11:50
Висока захворюваність на COVID-19 серед медиків 2040 Джерело: УНІАН
Висока захворюваність на COVID-19 серед медиків

Багато років у бюджетах різних рівнів на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту передбачалося менше ніж 1% коштів.

У Міністерстві охорони здоров'я назвали причини високої захворюваності на COVID-19 серед медиків. Про це пише  УНІАН.

«Велика кількість захворювання на COVID-19 серед медиків чи їхнього інфікування, адже інколи це безсимптомний процес, пов'язаний з кількома причинами. Одна з головних: медики - це та категорія населення, яка найбільше тестується, відповідно, найбільше виявляється. З іншого боку, на превеликий жаль, в нашій країні протягом багатьох років нехтували засадами інфекційного контролю, і це не провина медичних працівників, це комплексна проблема», – сказала на онлайн-брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

За її словами, багато років у бюджетах різних рівнів майже не передбачалися кошти на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту – на  це виділялося менше 1% коштів. Окрім того, медичні працівники інколи не дотримуються нормативних документів, які працювали в Україні вже багато років, принаймні, мали працювати.

Проблема пов'язана також із тим, що адміністрації медичних закладів при визначенні та встановленні маршрутів пацієнтів не відрегулювали цей процес. Тобто сьогодні маємо результат тих недопрацювань, які відбувалися протягом багатьох років.

До речі, нещодавно міжнародна рада медсестер (ICN) заявила, що у світі понад 90 тисяч медичних працівників інфіковані смертельним коронавірусом.
 

Читайте також У МОЗ розповіли, як впливає алкоголь на хворих із коронавірусом

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024