Випускники Шацького лісового коледжу стають у роботі справжніми професіоналами

10 Березня 2017, 14:35
2152

Віктор Смолярчук працює майстром лісу Старовижівського лісництва ДП «Старовижівське ЛГ». У нього є три доньки – Світлана, Ніна та Ірина. Всі троє пішли шляхом батька: закінчили Шацький лісовий коледж імені Валентина Сулька, де колись навчався він, А Ірина – ще й Київський аграрний університет біоресурсів і користування, і повернулися на роботу до рідного Старовижівського лісництва.

Про це пише сайт Волинського ОУЛМГ.

– Ось уже сім років я працюю у лісовій галузі, – усміхається Ірина. – Починала лісокультурницею. Цю роботу знала змалечку, адже тато працює майстром лісу і неодноразово доводилося йому допомагати висівати насінинки, прополювати, а відтак і висаджувати на площах.

Тепер, коли Ірину призначили помічником лісничого Старовижівського лісництва, її на цій ділянці роботи заступила молодша сестра. А в Ірини Вікторівни обов’язків побільшало. Тепер вона опікується лісами цілого лісництва, а це – 587 га. Цілорічно, при будь-якій погоді, вдень і вночі разом з іншими працівниками молодий заступник лісничого турбується про долю лісу. З гордістю каже, що свою роботу любить і не проміняє на іншу.

Як і її сестри. Усі троє, до речі, лісовий коледж закінчили з червоними дипломами. Люблять ліс, як і їх тато – Віктор Адамович, у нього і вчаться мудрості, переймають досвід, працюють задля майбутнього своєї країни. Щоправда, одна з сестер зараз «відпросилася» у лісу для догляду за дитиною: вийшла заміж і саме перебуває у декретній відпустці.

Цією любов’ю брати та їх діти щедро діляться з українцями, зустрічаються зі школярами, громадськістю, депутатським корпусом. Бувають на зустрічах і в Шацькому лісовому коледжі, де навчалися та здобували свої знання, передаючи вже теперішньому студентству свій практичний досвід.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром