В Україні продовжили карантин до 22 травня

04 Травня 2020, 13:54
3655

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у понеділок, 4 травня, продовжив дію карантину в Україні до 22 травня.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на початку засідання Кабміну.

«Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитися, як рухатиметься пандемія у світі і як буде відбуватися коливання кривої захворюваності у нас в Україні»,– коментує премєр-міністр.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому з України теж не можна повністю знімати обмеження.

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.

Однак з 11 травня в країні почнуть перші послаблення обмежень, зокрема відкриють парки, сквери, зони відпочинку, салони краси, перукарні, літні майданчики окремих кафе та ресторанів. Також буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг, фуд-кортів, кінотеатрів та дитячих зон у торгово-розважальних центрах.

Крім того, дозволять роботу музеїв, бібліотек, які працюватимуть за певними визначеними критеріями. Працюватимуть стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси та сервіси побутової техніки.

Усі деталі будуть прописані у постанові уряду, яку обіцяють опублікувати найближчим часом.

Читайте також:На Єршова закрили агропродовольчий ярмарок через недотримання вимог

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024