Назвали умови, за якими українці зможуть виїхати за кордон на заробітки

02 Травня 2020, 15:00
Назвали умови, за якими українці зможуть виїхати за кордон на заробітки 4355
Назвали умови, за якими українці зможуть виїхати за кордон на заробітки

Урядовий офіс з європейської та євроатлантичної інтеграції за дорученням Прем'єр-міністра України проводить активну роботу з координації організованого виїзду сезонних працівників з України на роботу за кордон. 

Ці заходи є частиною загального процесу пом'якшення карантинних обмежень, які поступово запроваджуються Урядом, пише Урядовий портал.

«Уряд, звісно, розраховує на тих українців, які останнім часом працювали за кордоном, на їх допомогу в розбудові країни. Ми свідомі того, що запропонувати найбільш активній частині цієї робочої сили європейський рівень зарплат ми наразі не можемо, але і штучні перепони не будемо створювати. Наше завдання – надати цьому процесу максимальну організованість», – коментує Вадим Пристайко, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Урядовець додав, що координація процесу передбачає низку важливих обставин, які мають бути враховані роботодавцями в інших країнах для запрошення сезонних працівників з України:

«Ми бачимо це наступним чином: по можливості, централізоване звернення урядів тих країн, які зацікавлені в праці наших громадян. Ми очікуємо також гарантованого офіційного працевлаштування не менше трьох місяців, що приїзд і від'їзд цих груп буде максимально скоординований і організований, можливо чартерними рейсами. Обсервація та інші необхідні заходи медичної безпеки будуть забезпечені як в країні, куди приїжджають наші робітники, так і при поверненні їх в Україну. Також ми очікуємо належний рівень соціального страхування, в першу чергу медичного та гідний рівень утримання та заробітної плати. Ми розраховуємо, що цей процес буде максимально прозорим, спокійним, без зайвих бюрократичних перепон. Можливо будемо використовувати сучасні цифрові технології», – підкреслив Вадим Пристайко.

Читайте також: Розповіли, кому в першу чергу видаватимуть візи в польському консульстві

Віцепрем'єр-міністр зазначив, що уже ведуться активні консультації з міжнародними партнерами, перевізниками, в першу чергу авіалініями, з метою належної координації цих питань.

«Сподіваюся, що з наступного тижня цей процес уже буде організований та ми зможемо комунікувати з тими зацікавленими групами, асоціаціями і просто працівниками, які хочуть виїхати на роботу», – відзначив Вадим Пристайко.

Довідково

29 квітня Прем'єр-міністр України уповноважив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції України здійснити координацію питання про налагодження можливості сезонних працівників з України здійснювати організований виїзд на роботу за кордон.

Читайте також: У Польщі придумали, як повернути українців на заробітки попри карантин

Польща не збирається відкривати свої кордони

Коментарі
03 Травня 2020, 00:44
Ясир якші, сєкір башка. Аркан, майдан, баштан. <br/>Це був бізнес наш і турків!
03 Травня 2020, 02:07
Вільне володіння вантусом і йоршиком і щоб не було дальтоніків, бо нарвуть ще зелених трускавок.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024