До Шацького відділення поліції жінка принесла гранату

08 Березня 2017, 15:35
1762

До Шацького відділення поліції звернулася 47-річна місцева жителька й заявила про намір добровільно здати боєприпаси. Вона передала правоохоронцям 30-мм осколкову гранату.

Про це повідомляється на сайті Головного управління національної поліції у Волинській області.

Згідно з чинним законодавством, у випадку добровільної здачі громадянка не нестиме кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

У понеділок, 6 березня, до співробітників Шацького відділення поліції із заявою про добровільну здачу боєприпасів звернулася 47-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що небезпечну знахідку вона виявила вранці цього ж дня.

Співробітники вибухотехнічного відділу волинської поліції попередньо з’ясували, що громадянка передала правоохоронцям 30-мм осколкову гранату «ВОГ-17».

«Такі боєприпаси відстрілюються автоматичним гранатометом зі станком «АГС-17» «Полум’я», який призначений для враження живої сили і вогневих засобів супротивника. Небезпечну знахідку транспортували для знищення в полігонних умовах», - повідомив Ігор Заболотний, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області.

Відомості за даним фактом поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєнні кримінальні правопорушення та інші події.

Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом, передбачено кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

 

Коментарі
10 Березня 2017, 21:55
Треба було там і рвонути.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром