На озері Пулемецьке впіймали браконьєрів

27 Квітня 2020, 17:00
4176 Джерело: фото ілюстративне

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили браконьєрів на озері Пулемецьке.

У період з 20 по 27 квітня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 60 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та 11 - за грубі порушення (ч. 4 ст.85 КУпАП). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 28 од. заборонених знарядь лову, повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«У порушників вилучено 5,5 кг водних біоресурсів та 17 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 009 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 802 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

26 квітня викрито два грубих порушення правил рибальства на озері Пулемецьке, поблизу села Залісся Шацького району. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома лісковими сітками. В одній з сіток знаходилися 1 екземпляр риби карась та 1 екземпляр карликового сомика в живому стані. Рибу випустили в природне середовище.

На громадян складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Нагадуємо, з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Коментарі
29 Квітня 2020, 19:42
Приїздіть біля 24.00 на пульмівську сторону, там пів села "голодних " на карася збирається.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром