Польські фермери просять полегшити перетин кордону працівникам з України

26 Квітня 2020, 20:00
3469 Джерело: фото ілюстративне

Керівництво Національної сільськогосподарської Палати Польщі (KRIR) попросило міністра закордонних справ втрутитися в ситуацію, через яку сезонні працівники з України не можуть приїхати на роботу.

У своєму зверненні KRIR очікує від МЗС конкретних дій щодо відкриття польських консульств та візових центрів в Україні й Білорусі для видачі віз трудовим мігрантам. Про це пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на farmer.pl.

«Сільське господарство, незважаючи на розрив деяких ланцюгів поставок, все ще залишається стабільним фундаментом у боротьбі з загрозами, спричиненими епідемією, а сільськогосподарські виробники наполегливо працюють над тим, щоб підтримувати безперервне постачання продовольства. Тому необхідно запровадити рішення, спрямовані на забезпечення та гарантування наявності робочої сили», – зазначається у зверненні KRIR.

Крім цього міністра закордонних справ Польщі запитали про можливість дозволити працівникам з України та Білорусі переходити польський кордон пішки. На іншому боці їх мали б забирати безпосередньо фермери-роботодавці.

Нещодавно з проханням полегшити перетин кордону сезонним працівникам з України до прем'єр-міністра Польщі звернулася Спілка польської холодильної промисловості та Національна асоціація виробників овочів і фруктів

На думку експертів, якщо карантинні обмеження триватимуть до червня, то на роботу до Польщі не приїде навіть 480 тисяч працівників з України

Щоб врятувати фермерів від гострого дефіциту робочих рук, міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Ардановскі запропонував запровадити нові правила відбуття карантину для сезонних працівників з України, які зараз захочуть приїхати на роботу

Між тим Конфедерація польських роботодавців «Левіатан» звернулася до уряду з контроверсійною пропозицією, яка стосується запровадження в 2021 році для працівників так званого «банку годин праці».

Коментарі
27 Квітня 2020, 11:50
бообсмаркуують ту трускавку і в ящики, а далі магазини і ДОРОТА
27 Квітня 2020, 15:13
А чому ми маємо рятувати польський бізнес? Нехай офіційно в Україні створять фірму по найму, заплатять всі податки, медогляд, страхівку і вперёд!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024