Сергій Карпук: "Ми сподівалися на допомогу у врегулюванні земельних конфліктів, а отримали відписку"

06 Березня 2017, 16:20
1729

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області на адресу Шацької районної ради надіслало відповідь на звернення депутатів Шацької районної ради щодо тимчасового припинення надання земельних ділянок на території Шацького району за межами населених пунктів.

Текст відповіді був опублікований на сторінках видання Район.Шацьк 3 березня 2017 року з посиланням на сайт Шацької районної ради.

В листі, зокрема, йшлося про те, що на даний час відсутні правові підстави та механізм для тимчасового припинення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Шацького району.

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, прокоментував доцільність написання такого звернення.

«На сайті Шацької районної ради 27 лютого було розміщено відповідь Головного управління Держгеокадастру у Волинській області на звернення депутатів Шацької районної ради Волинської області до голови Волинської обласної державної адміністрації Гунчика Володимира Петровича щодо тимчасового припинення безоплатної передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Шацького району у власність, яке було прийнято на позачерговій десятій сесії Шацької районної ради ще 05 серпня 2016 року рішенням № 10/6.

Враховуючи той факт, що районні ради не наділені повноваженнями в сфері земельних відносин, а рішення вищого представницького органу району з даних питань для виконавчої гілки влади носять лише рекомендаційний характер, слід прокоментувати доцільність та ефективність загалом таких звернень.

До відома Держгеокадастру та інтернет-видання «Район.Шацьк»,  звернення можуть прийняти лише депутати районної ради, в разі підтримки його більшістю, а виконавчий апарат направити його за належністю. Голова районної ради одноосібно звернення не приймає.

Отже, по суті звернення та відповіді на нього хочемо зупинитися на окремих моментах.

По-перше, звернення депутатів Шацької районної ради направлялося до голови Волинської обласної державної адміністрації, а не до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Рішення про його прийняття було ініційовано в зв’язку з перебуванням влітку 2016 з робочим візитом в районі губернатора Гунчика В.П., який після численних скарг місцевих жителів щодо масової роздачі інвестиційно-привабливих земельних ділянок, пообіцяв врегулювати дане питання після прийняття відповідних звернень місцевих рад на його ім’я.

По-друге, депутати районної ради, розуміючи що без політичної волі керівника облдержадміністрації такі звернення - це пуста трата часу, все ж таки прийняли рішення та направили його за належністю, тим самим виконали вимогу громади району, сподіваючись на виконання Гунчиком В.П обіцянки врегулювати дане питання.

По-третє, відповідь (чи скоріш за все відписка) на вищевказане звернення надійшла через півроку після його прийняття, тим самим показала відношення до вирішення проблем громади нашого району обласним керівництвом.

Районна рада розділяє думку людей щодо малоефективності подібних звернень, але якщо взагалі нічого не робити, то і сподіватися на результат марно. Ми повинні діяти в межах своїх повноважень, але ж ніхто не заборонив депутатам звертатися до різних інстанцій для вирішення наболілих питань. Сподіваючись, що голова ОДА дотримає своєї обіцянки і допоможе врегулювати земельні конфлікти (бо саме він  рекомендував направити дане звернення), ми зробили цей крок».

 

 

 

 

Коментарі
06 Березня 2017, 22:03
лупаймо цю скалу...
07 Березня 2017, 00:13
Для Гунчика в аду буде окремий котел з підписом" За дерибан Шацька!"
07 Березня 2017, 00:28
ШАНОВНИЙ СЕРГІЮ ВІКТОРОВИЧУ! ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ- ЦЕ НЕ ЩАСЛИВИЙ КВИТОК НА 5 РОКІВ ПЕРЕБУВАННЯ НА ХОРОШІЙ ПОСАДІ А ВЕЛИКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВСЕ , ЩО РОБИТЬСЯ В РАЙОНІ І ТЕ , ЩО РОБИТЬСЯ ІЗ ЗЕМЛЕЮ МОЖЕ БУТИ ВИРІШЕНО І ДУЖЕ ШВИДКО І ПО ЗАКОНУ АЛЕ ТРЕБА ЗАХОТІТИ , А ПРОСТО ТАК ОРГАНІЗОВУВАТИ ЛИСТУВАННЯ І ВТЯГУВАТИ ТУДИ ДЕПУТАТІВ НЕ ПРОЙДЕ БО НАРОД РОЗУМІЄ ЩО ВОРОН ВОРОНУ ОКО НЕ ВИКЛЮЄ
07 Березня 2017, 00:45
прочитав слізні листи шацької районної ради і плачу плачу і плачу скоро напишу пісню перший стовбчик надсилаю ТВОЇ ЛИСТИ УВАЖНО ПРОЧИТАВ І ВІДПОВІДЬ ПОСЛАВ ЛИШ ДУМАЮ ДЛЯ ЧОГО ТІ ЛИСТИ ШАНОВНИЙ ПИШЕШ ТИ
07 Березня 2017, 00:47
Все це марна справа - ці звернення, всі ми прекрасно розуміємо. Карпук хоче щось змінити, робить усе можливе. Старається, щоб по закону. А з нього там в області сміються - пишуть відповіді на звернення і далі продовжують дерибанити золоту шацьку земельку. Треба радикальніше і жорсткіше з ними, Сергію Вікторовичу. Може навіть і в обхід закону, але треба їм по шапці добре надавати. На всяку кришу знайдеться вища криша. Вони тільки таку мову розуміють.
07 Березня 2017, 01:08
Відповідальність то велика, а повноважень - жодних. От вам і децентралізація на місцях, спутана по руках і по ногах. Гунчик із Василенком виконують волю шишки з Києва і по фіг їм якими це методами робиться. Гунчик через ПІВРОКУ дав відповідь на звернення!!! Ото дійсно переймається тим, що болить шацькій громаді!
07 Березня 2017, 01:35
а згадайте як карпук прийшов до райради
07 Березня 2017, 10:48
ЦУ ЗВЕРНЕННЯ І НЕ ТРЕБА БУЛО ПОСИЛАТИ БО ЗАКОН УКРАХНИ НІХТО НЕ ВІДМІНИТЬ РОЗПОРЯДЖЕННЯМ ГОЛОВИ ОДА А КАРПУК ЯК ПОСАДОВА ОСОБА МАВ ЗНАТИ ЦЕ І НАПИСАВШИ ЛИСТА ВІН ЗАТЯГНУВ ПРОЦЕС НА ПІВ РОКУ ТОБТО ДАВ МОЖЛИВІСТЬ ДЕРИБАНИТИ ЗЕМЛЮ ОТ В ЧОМУ БІДА А ТЕПЕР ВСЕ ПЕРЕКЛАДАЄ НА КОГОСЬ САМИМ ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ
07 Березня 2017, 13:54
ggg
07 Березня 2017, 21:50
І ЩО ТОМУ ГОЛОВІ БУДЕ НІЧОГО А ЛЮДЕЙ ОБІІБРАЛИ ПО ПОВНІЙ
08 Березня 2017, 17:23
ПОДИВІТЕСЬ ЯКУ ХАТИЩЕ ВІН ЗВІВ ЗА РІК Я ВЖЕ 5 РОКІВ КАПЧУ
08 Березня 2017, 18:09
ТАК МОВЧИТЬ ГОЛОВА БО ВИДНО НЕМАЄ ,ЩО ЛЮДЯМ СКАЗАТИ І ВІННІЧУК МОВЧИТЬ І РДА МОВЧИТЬ ОТО І ВСЯ ПОВНОТА ВЛАДИ У РАЙОНІ НІЧОГО ТОЛКОВО ДЛЯ ЛЮДЕЙ НЕ ХОЧУТЬ ЗРОБИТИ А ДЕКЛАРАІЇ ЇХ ПОДИВІТЬСЯ ДЛЯ СЕБЕ ВСІ МОЖУТЬ ОДИН ЦВИД У СВІТЯЗІ НАРОБИВ РЕЙВАХУ
08 Березня 2017, 22:08
Це немарна справа бо саме віннічук обіцяв зробити Шацьк гарним і затишним то якщо його обрали люди то хай паше і відробляє свою зарплату ,а то на 8 год на роботу і півгодини труть анекдоти не заходячи в приміщення селищної ради а ж соромно дивитись на таку владу а потіс сідають ів пишуть отакі листи а у людей землю забирають поки вони чекають відповіді
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024