Керівник району просить шачан залишатися вдома у Провідну неділю

23 Квітня 2020, 18:40
3502 Джерело: фото ілюстративне

Перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух закликав мешканців району залишатися вдома у Провідну неділю.

Звернення до жителів опубліковане на сторінці Шацької РДА у facebook.

Шановні жителі Шацького району!

В черговий раз звертаюся до вас з приводу ситуації, що склалась у світі та Україні через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Кількість захворілих в Україні не зменшується. На жаль, збільшується кількість летальних випадків. Станом на 23 квітня в Україні зафіксовано 7170 випадків інфікування. За останню добу – 578 нових випадків.
За весь період у Волинській області виявлено 188 випадків зараження, в тому числі один – у Шацькому районі.

Читайте також: У жительки Шацького району підтвердили коронавірусну інфекцію

З інформації, що надходить, бачимо, що поширення вірусу відбувається там, де найбільше контактів між людьми, де є скупчення, зокрема у церквах, гуртожитках, інших громадських місцях. У Міністерстві охорони здоров’я України пояснюють, що ріст захворювання відбувається і через порушення карантину під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Читайте також: У МОЗ назвали терміни можливого спалаху коронавірусу в Україні після Великодня

Постановою Кабінету Міністрів України карантин продовжено до 11 травня. Головний санітарний лікар України рекомендував закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого з дотриманням протиепідемічних правил. Відповідні рішення прийняті на обласному і районному рівнях. Селищна та сільські ради зобов’язані забезпечити виконання цих рішень і вживають необхідних заходів. Контроль буде здійснювати поліція.

Це непрості рішення, і це не боротьба з церквою чи з нашими традиціями. Це вимушені і одноразові заходи. 

В районі вдалось відсвяткувати Великодні свята без значних порушень протиепідемічних правил. В основному і люди, і настоятелі храмів з розумінням поставилися до вимог нормативних документів, закликів влади і не порушували правил карантину.

Сьогодні перед нами ще одне велике свято і ще один виклик – Провідна неділя. Дуже хочеться за традицією відвідати могили рідних і знайомих, зустрітися з родичами, поспілкуватися. Але небезпека не минула. Тому, в черговий раз, звертаюсь до всіх – залишайтеся вдома. Нехай святі отці помоляться за душі померлих, адже душам потрібна тільки молитва, помолімося і ми – вдома. А відвідування кладовища, святкування Провід необхідно і можна перенести на пізніше, після покращення ситуації.

Читайте також: Волинян закликають не йти на кладовища на Проводи

Практично весь світ на карантині. Десь карантинні вимоги жорсткіші, десь слабші. Люди в містах сидять у квартирах, ми ж у сільській місцевості маємо можливість гуляти по подвір'ю, дихати чистим повітрям, але ми не можемо розслабитись, ризики надто великі.
Тому, ще раз прошу суворо дотримуватись протиепідемічних правил та вимог обмежувальних заходів.

Читайте також: Як Україна виходитиме з карантину

Бережіть себе і своїх близьких. Будьте здорові. Залишайтеся вдома!

Віктор ПЛЕЙТУХ, перший заступник голови Шацької райдержадміністрації
 

Коментарі
24 Квітня 2020, 11:51
Щоб якнайдовше побути біля корита чиновники з багаторічним досвідом легко маскуються під ЗЕбілів видаючи неграмотні і НЕЗАКОННІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ, ЩО ПРЯМО СУПЕРЕЧАТЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!<br/> Ще в нас поліцаї тільки могилки не охороняли. Чого боятися пам'ятників (я чужого не буду ні обнімати ні цілувати), якщо головне це ДИСТАНЦІЯ. Може правильніше було б супермаркети закрити, а торгувати дати малим точкам на відкритому повітрі?
24 Квітня 2020, 18:12
1111 супермаркети закривати не потрібно, це забезпечення населення харчуванням. Дуже смішно спостерігати як люди згадують за конституцію і закони тільки тоді коли їм це вигідно. Коли крадуть щебінь з вулиць, то закону немає, коли пісок з лісу вивозять, теж закону немає, коли сміття викидають в ліс або в смітники біля люцимера, теж закону немає. <br/>За дотриманням карантинних норм слідкує поліція. Якщо вам тяжко думати головою і вмикати логіку, прошу відгородитися від світу і контактів з іншими людьми. <br/>А редакцію &amp;quot;району&amp;quot; хотів би дуже попросити, проведіть фоторепортаж на цих вихідних з різних цвинтарів в шацьку та світязі. Ви здивуєтесь наскільки людям фіолетово на безпеку. Сподіваюсь у вас є можливість відправити 2-3 журналіста або когось з камерою. <br/>Люди, якщо вам так не хочеться змінювати свої погляди на світ, якщо вам хочеться жити в своєму уявному світі де всі вас хочуть обманути, то давайте зіграємо в гру, де уявимо, що вірусу немає, а в масках ходять так бо це прикольно і ходіть так теж. Не думаю, що від вас щось відпаде
24 Квітня 2020, 18:19
&lt;p&gt;Супермаркети закривати не потрібно, це забезпечення населення харчуванням. Дуже смішно спостерігати як люди згадують за конституцію і закони тільки тоді коли їм це вигідно. Коли крадуть щебінь з вулиць, то закону немає, коли пісок з лісу вивозять, теж закону немає, коли сміття викидають в ліс або в смітники біля люцимера, або спалюють траву, теж закону немає.&lt;br /&gt; За дотриманням карантинних норм слідкує поліція. Якщо вам тяжко думати головою і вмикати логіку, прошу відгородитися від світу і контактів з іншими людьми.&lt;br /&gt; А редакцію &amp;quot;району&amp;quot; хотів би дуже попросити, проведіть фоторепортаж на цих вихідних з різних цвинтарів в шацьку та світязі. Ви здивуєтесь наскільки людям фіолетово на безпеку. Сподіваюсь у вас є можливість відправити 2-3 журналіста або когось з камерою.&lt;br /&gt; Люди, якщо вам так не хочеться змінювати свої погляди на світ, якщо вам хочеться жити в своєму уявному світі де всі вас хочуть обманути, то давайте зіграємо в гру, де уявимо, що вірусу немає, а в масках ходять так бо це прикольно і ходіть так теж. Не думаю, що від вас щось відпаде&lt;/p&gt;
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром