Шацькі лісники взяли участь у захисті проектів з лісовідновлення

05 Березня 2017, 10:55
1807

Дати нове життя лісові – створити нові насадження – основне споконвічне завдання працівника лісової галузі. Тому на лісогосподарських підприємствах ВОУЛМГ до цього готуються як слід і заздалегідь. 

Про це повідомляє на сайті Волинського управління ЛГ Любов Хвас.

Нещодавно у лютому у ДП «Любомльський лісгосп» відбувся захист проектів з лісовідновлення. Учасниками цього своєрідного обов’язкового заходу були лісничі лісництв Любомльського держлісгоспу та із сусідніх – Шацького й Прибузького. Приймали проекти представники із обласного управління лісового та мисливського господарства – Борис Бабеляс, Володимир  Неводнічик. Про те, як відбувається захист, з якою метою складаються проекти і про лісокультурну кампанію загалом розповідає інженер лісових культур ДП «Любомльський лісгосп» Іван Каліщук:

«Під час захисту лісових проектів ведеться дискусія, лісничі розповідають і аргументують, як і чому планують заліснювати ділянки за тою чи іншою схемою змішування, відповідно до типу лісорослинних умов. Схема змішування – це кількість рядків певних порід дерев, наприклад, 4 рядки сосни, один – берези та тому подібне. Мета складання проектів – якнайкраще підібрати головну породу для посадки, щоб вона дала найкращий приріст. У наших лісорослинних умовах, найкраще звичайно почуває себе сосна. Хоча відведено на цей рік і 4 гектари під посадку дуба. Це дерево вибагливе до родючих ґрунтів. Сьогоріч також складалися проекти під тимчасові лісові розсадники, які будуть закладатися навесні у кожному лісництві. Для цього теж обирається ділянка у лісі із багатим ґрунтом, щоб майбутній посадматеріал був якісний. Сіяти будемо в основному сосну, а також яблуню, грушу. Важливі моменти і після здійснення посадки. За десять днів, відколи саджанці у землі, відбувається технічне приймання лісових культур. Відповідна комісія із лісгоспу, відвідуючи ділянки із посадками, перевіряє правильність дотримання схеми змішування згідно із проектами та визначає клас якості культур. Уже чекаємо побільше сонячних теплих днів, щоб розпочати лісокультурну кампанію. Грунт до посадки частково підготовлений, поораний, на сьогодні активно цим займаємось. За тиждень-два, коли ще буде достатньо вологи у ґрунті та температура дозволятиме, думаємо приступити до створення нових лісових насаджень у нашому лісгоспі. Цього року плануємо створити понад сто гектарів лісових культур, а також провести сприяння природному поновленню на площах понад 80 гектарів».    

Коментарі
05 Березня 2017, 14:33
що ви там пудрите мозги людям ворюги.
09 Березня 2017, 10:17
шо ворюги то ворюги
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром