У Міністерстві освіти назвали орієнтовну дату початку ЗНО

22 Квітня 2020, 09:25
2002

В Україні основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання орієнтовно може розпочатись 25 червня 2020 року.

Про це повідомив генеральний директор директорату вищої освіти МОН Олег Шаров, пише «освіта.ua».

За його словами, у разі реалізації цього варіанту, вступна кампанія на основі 11 класів буде проведена у серпні.

Нагадаємо, у МОН запевняють, що цьогорічне ЗНО відбудеться попри поширення коронавірусу.

«Вступна кампанія – ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників до магістратури), ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право») обов’язково будуть проведені», – наголошує Шаров.

Він також підкреслив, що незалежне оцінювання та інші вступні іспити з використанням технологій ЗНО дозволяють не тільки забезпечити справедливий вступ, але й убезпечити вступників від скупчення в приймальних комісіях та на вступних іспитах, що дуже важливо в цьому році.

«ЗНО буде проведено орієнтовно з 25 червня до 17 липня. Вступна кампанія на основі 11 класів буде посунута на один місяць (серпень замість липня), навчальний рік для першокурсників ймовірно розпочнеться 15 вересня (для інших курсів він може розпочатись у звичайні строки)», - повідомив генеральний директор директорату вищої освіти.

Календар інших вступних кампаній буде визначений до кінця квітня.

Читайте також: Із вчителями-пенсіонерами розірвуть безстрокові договори

Разом з тим, він наголосив, що ці строки можуть бути змінені, якщо заборона на відвідування закладів освіти її здобувачами буде продовжена після 1 червня 2020 року.

У разі вручення свідоцтв про базову середню освіту до кінця червня, вступна кампанія до фахових коледжів для випускників дев’ятих класів може бути проведена без перегляду раніше визначених строків у липні.

«Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти провів вайбер-опитування фахових коледжів щодо вступної кампанії на основі дев’яти класів. Опитування засвідчило бажання 82 % його учасників не змінювати час проведення вступної кампанії на основі 9 класів, навіть за умови відтермінування кампанії на основі 11 класів на серпень», – написав Олег Шаров.

Читайте також: У Міносвіти рекомендують не проводити свято останнього дзвоника та випускні бали

Без перевірок вчителів і скорочень зарплат - 5 рішень Міністерства освіти в умовах карантину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024