На сесії районної ради обговорили проблеми медицини та прийняли низку звернень

04 Березня 2017, 13:00
2307

28 лютого під головуванням Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, та з участю Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, відбулося засідання чергової сесії районної ради. На початку традиційно розглянули депутатські запити.

Депутат Ольга Дударчук втретє (попередні запити не дали жодного результату) озвучила гостру проблему Прип’ятської сільської ради – жахливі дороги, доведені до такого стану великогабаритним транспортом, що возить ліс.

-Жителі сіл Вілиця, Кропивники, Плоске у відчаї. Дороги стали причинами проблем з довезенням дітей до школи в село Прип’ять, відмови перевізників від маршрутів та постійної потреби в грейдеруванні та ремонті, - повідомила обранець громади.

Відтак депутати підтримали звернення Ольги Дударчук до служби автомобільних доріг у Волинській області з проханням встановити на дорогах обмеження руху транспортних засобів вагою більше 10 тонн.


 

На сесії затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік та внесли зміни до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2017 рік». Було заслухано звіти керівників закладів та структурних підрозділів про виконання функціональних обов’язків та фінансово-господарську діяльність об’єктів; про виконання районних програм та внесення до них змін.

Генеральний  директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель вкотре озвучив проблему відсутності в Шацькій лікарні медиків певних спеціальностей – молоді фахівці не хочуть працювати в Шацьку через відсутність житла.

-Молода сім’я лікарів має бажання приїхати до Шацька. Чоловік – хірург, дружина  - педіатр. Це саме ті спеціальності, які нам потрібні. Проблема – відсутність житла. На даний час ми робимо ремонт у приміщенні колишнього дитячого відділення старої лікарні, вже викинули грубки, побудували котельню. Там плануємо зробити гуртожиток для медиків на 10 кімнат. На виконання робіт потрібні великі гроші, - зауважив Володимир Юрійович.

Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради, запропонувала розробити програму забезпечення житлом медичних працівників, що дало б можливість залучати кошти на співфінансування не лише районної казни, а й об’єднаної громади і сільських рад.


 

Олеся Дубина, заступник головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів», розповіла про зроблені у ФАПах сіл Пулемець, Мельники, Затишшя, Самійличі ремонти,  відзвітувалася про закуплене медичне обладнання. Наголосила також на важливості повноцінного охоплення працівників району профілактичними медичними оглядами:

-У Шацькому районі досить високий показник онкозахворювань. Нещодавно трапився випадок, коли в людини, яка працювала, виявили рак 4 ступеня. Медоглядів у неї не було.

На сесії було затверджено нові розміри плати за навчання в Шацькій дитячій музичній школі: фортепіано, гітара – 105 грн., сольний спів – 90 грн., народні інструменти (аккордеон, баян, бандура, сопілка), струнно-смичкові – 75 грн.; ударні та духові інструменти – 60 грн. Проголосували обранці і за новий список присяжних Шацького районного суду. Надали в оренду церковній  громаді села Затишшя (для проведення богослужінь) приміщення місцевої загальноосвітньої школи І ступеня. Прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії районної ради з питань ефективності використання коштів районного бюджету.

Одностайним голосуванням депутати районної ради прийняли два Звернення до Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів: щодо підтримки торговельної блокади ветеранами АТО в Донецькій і Луганській областях та щодо внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» в частині передбачення видатків на збільшення освітянської та медичної субвенцій місцевим бюджетам, а також для забезпечення перевезення пасажирів пільгових категорій населення.

Мирослава ЦЮП’ЯХ.

Коментарі
04 Березня 2017, 17:07
МОЖЕ ХТОСЬ ІЗ ПРИСУТНІХ НА ЦІЙ СЕСІЇ МІГ БИ ЗНАТИ ЩО АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ЛІСУ ПОРОЖНІЙ ВАЖИТЬ 10 ТОН І КАМАЗ СТІЛЬКИ Ж ТОМУ ПЕРШ НІЖ ГОЛОСУВАТИ ЗА ТАКІ РІШЕННЯ ТРЕБА МАТИ ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД І ПОЧУТТЯ РЕАЛЬНОСТІ
04 Березня 2017, 17:27
тож найда і дибель розпинались що забезпечать житлом медиків ще у попередньому скликанні
04 Березня 2017, 18:03
а нащо депутату знати скільки важить камаз?
04 Березня 2017, 18:04
Щоб не приймати таких рішень бо камази їздять і пусті і не завжди по ліс
04 Березня 2017, 18:22
Цікаво скільше ще грошей громада буде вкладати в стару лікарню????????
05 Березня 2017, 11:34
Не дезінформуйте громаду! Затишанську школу не передали "для потреб богослужіння". З 15-ти депутатів присутніх при голосуванні даного питання "за"проголосувало 13, при необхідних 14 для прийняття рішення. Всього в райраді є 26 депутатів. Рішення не прийняте!!!
05 Березня 2017, 13:29
Мова йде про багатотонні автомобілі в цілому, в тому числі і перевозка лісу. Дуже багато скарг щодо руйнації багатотонною технікою дорожнього покриття. Пасажирські перевізники вже рік відмовляється через поганий стан доріг їздити цими маршрутами. Ситуація критична. Влада різними шляхами пробує вирішити дану проблему.
05 Березня 2017, 20:23
Така ж участь дороги чекає і на Незалежності. Нова дорога, яка так довго очікувана , а знищать швидко, бо на склад в колгоспі ,теж треба привозити товар. А на ремонт скажуть грошей немає, одне наживеться , а всі будуть страдати - ходити і їздити по вибоїнах нелатаних. Може треба було б прийняти якесь рішення про сплату на окремий рахунок з якого потім і ремонтувати
05 Березня 2017, 21:06
Такий податок існує (на ремонті будівництво доріг). Раніше це був "транспортний податок", який оплачувався при ТО автомобіля. Сьогодні він оплачується при покупці пального (%). Проблема в цьому, що цей податок державного значення, і куди кошти з нього йдуть невідомо!
05 Березня 2017, 21:51
ШАНОВНІ ДЕПУТАТИ ТРАНСПОРТ ЇЗДИВ І БУДЕ ЇЗДИТИ А ЯКЩО ВИ ПРИЙМАТИМЕТЕ РІШЕННЯ ЩОБ ЗАБОРОНИТИ РУХ ТРАНСПОРТУ ВАГОЮ БІЛЬШЕ 10 ТОН ТО ДОРОЖНИКИ БУДУТЬ ПЛАКАТИ ВІД РАДОСТІ ЩО САМІ ДЕПУТАТИ РАЙОННОЇ РАДИ ТАКІ ЧУДАКИ А ЯКЩО КАРПУК СВ ПІДПИШЕ ЦЕ РІШЕННЯ ТО ЦЕ СМІХ НА ВСЮ УКРАЇНУ НЕ ПОЗОРТЕСЬ І УВАЖНО ЧИТАЙТЕ ЩО ВАМ ДАЮТЬ ДЛЯ ГОЛОСУВАННЯ БО ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО ВИ НЕ РОЗУМІЄТЕ ЗА ЩО ВИ ГОЛОСУЄТЕ НЕ ОБРАЖАЙТЕСЬ АЛЕ ДУМАЙТЕ
06 Березня 2017, 01:26
як не чесно вона своіх дітей повчила
06 Березня 2017, 01:45
Школу закрили, церкву відкрили. Я не проти релігії, але щось тут не так. Я вважаю, що шачани страждають через відсутність лікарів по вині того ж таки Дибеля. Тому що тільки він приймає кадрові рішення в ТМО. Отже, йому такі спеціалісти не потрібні. Дитяче ж відділення пустує роками, чого ж його досі не відремонтували? А, згадала чого. Скоро ж літній сезон. От і буде готова хатинка для дядь з Києва і Луцька ( не дуже гонорових).
06 Березня 2017, 11:07
Рішення про обмеження руху ТЗ не підписують і не приймають районні ради, це звернення до органів, які наділенні відповідними повноваженнями. Якщо виступаєш проти такого рішення, то скажи відкрито про це людям з Вілиці, Кропивників та Припяті, взнаєш що про тебе думають.
06 Березня 2017, 11:51
якби вони менше про свий карман думали ще жоден директор лісовеі так не використав своє службове положення як карпук до крапельки до смітинки а коло нього ще й сахаручка підідала дітей повчили у києві за спасіба у декана юрфаку кну скільки хат построів пів кієва приймав у санаторіі за наші кошти хай би галочка у себе вдома катлет нажарила і приймала невже нема млодих і толкових скільки можна
07 Березня 2017, 10:41
Школу церкві не передали. Це дезінформації журналіста. Гляньте в інтернеті офіційний сайт Шацької районної ради!
07 Березня 2017, 10:55
ОБРАЖАТИ ЛЮДЕЙ НЕГАРНО ПІСТ АЛЕ ЯКЩО ЧОЛОВІК ВЕЛИКИЙ БАРАН ТО ЩО ПОРОБИШ
07 Березня 2017, 12:40
Це не дезінформація журналіста. На сесії було прийняте саме таке рішення - про передачу приміщення під церкву. А вже після сесії один активний депутат наробив переполоху і рішення відмінили. Журналісту про це не повідомили.
07 Березня 2017, 21:58
ЯК ЦЕ ВІДМІНИЛИ ? ЩО ЗБИРАЛИ НОВУ СЕСІЮ? Ц Е НЕПРАВДА РОЗБЕРІТЬСЯ ХТО ВАС ОБМАНЮЄ
07 Березня 2017, 23:24
хіба віте не понімаіте про що тутика
09 Березня 2017, 15:35
Школу церкві таки не передавали, бо і не могли.Не церква а ми,люди які живуть в селі звернулися до ради і попросили тимчасово дати в оренду для богослужінь поки школа не працює, бо у нас багато старих людей їздять до Піща в церкву. А що лучше хай валиться. Бо дітей не хватає на те щоб були повні класи, то не захотіли дома батьки щоб дітей вчили і їздять в Мельники а школа пустує. Ми ж на 2 роки просили в оренду а ви всі лучше знаєте шо нам треба в селі? Може хтось бара чи магазина хоче там уже открити?
09 Березня 2017, 18:44
то так
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром