У Шацькій райраді розповіли, що зробили, аби налагодити маршрутні перевезення

03 Березня 2017, 21:50
3615

Аналізуючи стан пасажирських перевезень на території Шацького району, можна зробити висновок, що транспортне сполучення на міжміських маршрутах району потребує покращення забезпечення пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування.

Про це повідомляється на сайті Шацької районної ради.

Згідно з поданою інформацією сільських голів, та відповідно до проведеного моніторингу з пасажирських перевезень в районній раді повідомляють, що на території Грабівської та Піщанської сільських рад існуючий розклад маршруток задовольняє потреби місцевого населення; на території Світязької сільської ради наявна проблема з поїздом із с.Підманове до смт Шацьк в обідню та вечірню пору; на території Пульмівської сільської ради існує проблема, спричинена відсутністю рейсового автобуса по маршруту Пульмо-Нововолинськ.

Для вирішення даного питання Шацька райдержадміністрація звернулась в Департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації (лист №2314/24/2-16 від 01.12.2016 року та №2480/22/2-16 від 26.12.2016 року  з проханням забезпечити відновлення даного рейсу за умови проведення конкурсу на міжміських маршрутах загального користування. На території Припятської та Самійличівської сільських рад виникають наступні проблеми: автобус Шацьк-Припять не заїжджає в села Плоске, Пехи та Самійличі, що викликає незадоволення жителів цих населених пунктів. Жителям с.Самійличі та Пехи практично немає чим добратися до сільської ради та районного центру.

На території Ростанської сільської ради виникають проблеми з транспортним сполученням с.Хрипськ з смт Шацьк. Жителям с.Хрипськ ні вранці, ні в обідню пору немає чим добратися ні до сільської ради та до районного центру. В результаті було проведено роботу з перевізниками, що здійснюють діяльність на території Ростанської сільської ради. На даний час в ранкову пору в с.Хрипськ заїжджає ПП Смаль Р.О. (08:15 год.), в обід в базарні дні об 11.30 год. з смт Шацька, прямує маршрутка  до с.Пулемець через с.Хрипськ.

Також надходили скарги від населення Шацького району, зокрема: від жительки с.Підманове Артимук Г.І. - щодо ігнорування місця зупинки водієм автобусу Луцьк-Припять, в результаті провели роз’яснювальну роботу з перевізником; від жителів с.Мельники - щодо вирішення транспортної проблеми з перевезення школярів до ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк (результаті внесли зміни до існуючих графіків із збільшенням кількості рейсів із с.Мельники до смт Шацьк); від депутата Шацької селищної ради Гірича Ф.Ф. щодо безкоштовного пільгового проїзд населення у маршрутному транспорті (щодо цього питання, то відповідно до додатку №3 «Розподіл видатків Державного бюджету України на 2017 рік» Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» субвенція із загального фонду держбюджету на надання компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян у 2017 році не передбачена. У 2017 році коштів на компенсування витрат за пільговий проїзд окремим категоріям громадян до управління соцзахисту не надходило та відсутні кошторисні призначення); від депутата Шацької селищної ради Дударчука С.М. та жительки с.Мельники Корнелюк С.В.- щодо впорядкування руху маршрутного транспорту Шацьк-Мельники (через село) (в результаті внесли зміни до існуючих графіків із збільшенням кількості рейсів з с.Мельники до смт Шацьк (через село о 7.30 год.).

В лютому 2017 року провели нараду в голови райдержадміністрації «Про стан транспортного обслуговування населення в Шацьком районі», на яку запросили багатьох перевізників та голів сільських рад, від яких надходило найбільше скарг. На нараді були присутні лише ПП Смаль Р.О., представник ТзОВ «Галактика-Авто», секретар Ростанської сільської ради, голова Піщанської сільської ради, староста Самійличівської сільської ради. В ході наради розглянули всі існуючі проблеми транспортного обслуговування в районі, обговорили внесення змін до існуючих графіків маршруток, зосередивши увагу на необхідності дотримання встановлених графіків руху автобусів.

На даний час Шацькою РДА продовжуються переговори з перевізниками Смаль Р.О., Козулею А.Х., Ковельським АТП та іншими, щодо найоптимальнішого забезпечення перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування на території Шацького району. Додатково зазначаємо, що Шацька РДА неодноразово зверталась у Волинську облдержадміністрацію з проханням допомогти у вирішенні проблемних питань маршрутних перевезень.

В подальшому планується проведення повторного моніторингу існуючого розкладу руху маршруток, аналіз зауважень з боку перевізника та місцевого населення, затвердження відповідного маршруту департаментом інфраструктури та туризму Волинської ОДА, а також проведення в березні 2017 року конкурсу з визначення постійно діючого автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Шацького району що забезпечить належну якість обслуговування перевезень всіх пасажирів.

Коментарі
04 Березня 2017, 04:48
Як не їздять зимою, то влітку вони тим більше не потрібні.
04 Березня 2017, 12:42
НІЧОГО НЕ ЗРОБИЛИ А ТІЛЬКИ ЯЗИКА ЧЕСАЛИ БО ТРАНСПОРТ ЯК НЕ ХОДИВ ТАК І НЕ ХОДИТЬ
04 Березня 2017, 16:48
А до Припяті в суботу немає чим добратися, із Припяті вибратись. От тоговорились уже. Кому ми тут потрібні
04 Березня 2017, 17:17
ВІННІЧУК ЇЗДИТЬ НА СЛУЖБОВОМУ ТРАНСПОРТІ І КУРИТЬ БАМБУКА А ВИ ЛЮДИ ДОБИРАЙТЕСЬ ПІШКИ
04 Березня 2017, 18:09
поговорили і забули
08 Березня 2017, 22:16
транспорт як не їздив так і не їздить бо нікому цим займатись а поговорити ми вміємо і у пресу написати
10 Березня 2017, 10:41
якась скотиняка стирає записи
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024