За яких умов може відновити свою роботу візовий центр у Луцьку

20 Квітня 2020, 10:35
Візовий центр 4424
Візовий центр

Об'єднання польських садоводів звернулося до посольства Республіки Польща в Україні з проханням прокоментувати можливість відкриття візових центрів.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на sadownictwo.com.pl, до такого кроку садоводи вдалися через гострий брак працівників для весняно-польових робіт.

Багато вакансій у цій сфері займали саме трудові мігранти з України, однак зараз вони не можуть приїхати до Польщі, бо установи, які приймають документи на візи, зачинені через карантинні обмеження. Об'єднання польських садоводів попросили посла роз'яснити, чому так є, і коли візи українцям почнуть видавати.

Отримали таку відповідь за керівника відділу кадрів Посольства Польщі в Україні.

«Те, що заяви на видачу національних та шенгенських віз польськими консульськими установами в Україні та співпрацюючими з ними Візовими центрами не приймаються, є наслідком введення стану надзвичайної ситуації на території Республіки Польща та запровадження режиму надзвичайної ситуації на території України.

Через розповсюдження вірусу SARS-COV-2 зміна організації роботи консульських установ виявилася необхідною в інтересах здоров'я їхніх працівників, працівників візових центрів і, перш за все, самих заявників.

Я запевняю вас, що одразу після стабілізації ситуації, пов’язаної з пандемією коронавірусу, та зняттям адміністративних обмежень, робота польських консульських установ в Україні буде відновлена, і що ми докладемо всіх зусиль для того, аби візовий процес проходив безперебійно та здійснювався в найкоротші терміни, адже інтереси польських підприємців завжди на першому плані».

Нагадаємо, пункти прийому візових анкет для відкриття національної чи шенгенської візи до Польщі в Україні припинили роботу з 16 березня 2020 року.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024