Держгеокадастр дав відповідь на звернення Шацької райради щодо землі.

03 Березня 2017, 15:30
4233

 

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області на адресу Шацької районної ради надіслало відповідь на звернення голови Шацької районної ради Сергія Карпука та районної ради щодо тимчасового припинення надання земельних ділянок на території Шацького району за межами населених пунктів, про що на початку цього року активно обговорювалося у обласних засобах масової інформації.

Лист-відповідь розміщено на сайті Шацької районної ради.

Текст подаємо без змін.

«Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області за дорученням Волинської обласної державної адміністрації розглянуто звернення голови Шацької районної ради Карпука С.В. щодо припинення виділення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів на території Шацького району.

За результатами розгляду повідомляємо, що п. 2.1 рішення від 14 жовтня 2014 року № 2/1 «Про обов'язкове направлення на розгляд до місцевих рад питань щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності» введеного в дію наказом Державного агентства земельних ресурсів України від 15 жовтня 2014 року N 328 визначено обов'язковим під час розгляду клопотань про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності надсилання органам місцевого самоврядування (сільським, селищним, міським радам) за місцем розташування земельної ділянки запитів про висловлення позиції щодо можливості надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, на підставі якої зазначені земельні ділянки можуть бути передані у власність або користування.

Разом з тим, п. 2.3 згаданого вище рішення передбачено, що відмова заявникові у задоволенні відповідного клопотання у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою можлива лише у разі надходження у десятиденний строк від органу місцевого самоврядування мотивованих заперечень стосовно надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, які безпосередньо передбачені законом, зокрема частиною сьомою статті 118 та частиною третьою статті 123 Земельного кодексу України. Згаданими нормами визначено, що підставою відмови у наданні дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обгрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом по рядку. Крім цього, вказаний у зверненні голови Шанької районної ради факт прийняття Верховною Радою України в першому читанні законопроекту 4355 від 19.04. 2016 року «Про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам» не є підставою для відмови у реалізації громадянами України своїх конституційних прав.

З огляду на викладене вище зазначаємо, що в даний час відсутні правові підстави та механізм для тимчасового припинення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Шацького району».

 

 

 

 

Коментарі
03 Березня 2017, 12:07
ПАЦАН НАПИСАВ ЛИСТА І ОТРИМАВ ВІДПОВІДЬ ПРО ЯКУ ЮРИСТ РАЙОННОЇ РАДИ ЧИ АДМІНІСТРАЦІЇ МІГ СКАЗАТИ І НАПЕРЕД А ДРУЖИНА ЩЕ І В ЛІЖКУ ЗА ПИТАННЯ ДЛЯ ЧОГО БУЛО ПИСАТИ ЦЕЙ ЛИСТ? ЧОМУ РДА ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ З ЮРИДИЧНОЮ ОСВІТОЮ НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ ПО ЗАХИСТУ ЗЕМЛІ В РАЙОНІ ? А МОЖЕ ТІЛьКИ МЕТУШАТЬСЯ І ПИСТИ ПИШУТЬ А САМІ В ДОЛІ І В ТЕМІ?
03 Березня 2017, 13:04
ну розсмішили поки ви будете творити подібні листи ми поділимо землю
03 Березня 2017, 13:06
СКЛИКАТИ СЕСІЮ РАЙОННОХ РАДИ І ЗАСЛУХАТИ ЧИНОВНИКІВ ЧОМУ НІХТО НЕ ЗАХИЩАЄ ЛЮДЕЙ А ДРУЖНЬО ІМІТУЮТЬ РОБОТУ
03 Березня 2017, 13:08
ЗГОДЕН АЛЕ СЕСІЮ ПРОВЕСТИ ВІДКРИТУ У КІНОТЕАТРІ ШАЦЬКА ЩОБ ЛЮДИ ПОБАЧИЛИ І ПОЧУЛИ ХТО І ЩО РОБИТЬ І МОГЛИ ЗАДАТИ ЗАПИТАННЯ
03 Березня 2017, 13:09
а нащо сподівався карпук св? на інший текст відповіді?
03 Березня 2017, 14:05
Таке відчуття що всі в долі а нас тримають за ло...ів
03 Березня 2017, 16:59
ДЛЯ ЧОГО ЦЯ ПЕРЕПИСКА ЯКЩО ВОНА НІЧОГО НЕ ДАЄ І ДЛЯ ЧОГО ЛЮДЯМ ГОЛОВУ МОРОЧИТЬ ЮРИСТ ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ ТРЕБА БУЛО НА СЕСІЇ СКАЗАТИ ЩО ЛИСТА НАПИШУ АЛЕ ВІДПОВІДЬ БУДЕ НЕГАТИВНА БО ДУМКА ПРО ДОЛЮ У ЗЕМЕЛЬНОМУ БІЗНЕСІ МЖЕ І ПІДТВЕРДИТИСЬ
03 Березня 2017, 19:29
ужасть
04 Березня 2017, 13:26
ПОКИ ВИ ТУТ КАРПУКА ТРЕТЕ ТО НАЙДА З ВІННІЧУКОМ ЛЕДВЕ НЕ ВКРАЛИ ЗЕМЛЮ НА ЛІСОВІЙ ПІСНІ ЯК ПРИКЛАД ТРЕБА ЗАПИТАТИ КОМУ І ЗА ЩО НАЙДА НАКРИВАВ СТОЛА ? ХТО З ДЕПУТАТІФВ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТАМ БУВ ПРИСУТНІЙ?ОТАК ПРАВИТЬ СЕЛИЩНА РАДА НА ЧОЛІ З ВІННІЧУКОМ А ЛЮДИ НА ЛІСОВІЙ НАДІЮТЬСЯ ЩО ЇМ ПОПАДЕ ЗЕМЛЯ
04 Березня 2017, 17:21
точно був найда убарі і окремі депутати селищної ради значить хотіли торгонути земелькою то значить у шацьку нічого не змінилось якщо найда ідалі ділить землю правда уже з віннічуком ото спец
04 Березня 2017, 17:22
БАЖАНО СЛОВА ПРАВИЛЬНО ПИСАТИ
04 Березня 2017, 17:23
ого так скоро прочитано але ж суть то правильна
04 Березня 2017, 23:49
Де прізвища депутатів, якщо дійсно так.
08 Березня 2017, 17:14
ЦЕ ЯЯ РОФЄЄВА
20 Березня 2017, 14:05
о то тше та каракатиця
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024