«Неадекватність людей, що палять траву, вражає», – вчитель Піщанської школи про паліїв

17 Квітня 2020, 11:35
«Неадекватність людей, що палять траву, вражає», – вчитель Піщанської школи про паліїв 3687
«Неадекватність людей, що палять траву, вражає», – вчитель Піщанської школи про паліїв

У лісі біля села Піща невідомі особи підпалили суху траву.

Відео та фото з пожежі розмістив у групі «Мій Шацьк» вчитель Піщанської школи Анатолій Цюп'ящук.

Він обурюється, що жодні переконання та аргументи не діють на тих, хто вважає своєю благородною справою «очистити» кілька соток-гектарів території від сухостою. 

Вчитель пише, що пожежа 16 квітня не вщухала неподалік Піщанського озера з другої половини дня!

Чистий четвер по-піщанськи! Закон від 13.04.2020 N 556-IX про посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу набуває чинності тільки з 17 квітня, тобто завтра, палії на території Піщанської сільської ради вирішили попалити наостанок дешевше! Поки штраф ще не досяг розміру 150 тисяч гривень.

Читайте також: Верховна Рада підвищила штрафи за підпал сухостою у 18 разів

Жодні переконання та аргументи не діють на тих, хто вважає своєю благородною справою «очистити» кілька соток-гектарів території від сухостою. А що це зачепить ліс, чагарники, очерет, де зараз саме висиджують свої яйця птахи та перебувають інші представники фауни, то вже їх не стосується!

І скільки не інформували б ДСНС, захисники флори та фауни, медіа, громадські організації про шкоду, яку несе така діяльність, але «санітари» лісу продовжують без розбору нищити все, що нас оточує.

Неадекватність людей, які живучи тут самі несуть собі шкоду, вражає. Ми ж маємо тільки тішитись, що дихаємо не тим загазованим повітрям, яке наповнює наші міста. Чесно кажучи, такі дії нагадують спробу вистрілити собі в ногу і казати «воно заживе, ще краще буде»!

Цих людей не зміниш жодними законами, допоки самі не опечуться....», – йдеться у дописі.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024