Під прикриттям фахівців служби зайнятості шахраї намагаються дізнатися паспортні дані

16 Квітня 2020, 18:54
Шахраї 2056
Шахраї

В умовах карантину Волинська обласна служба зайнятості перейшла на дистанційний режим роботи. Фахівці періодично телефонують до клієнтів, які подали заяви на реєстрацію в центрах зайнятості, призначення виплати допомоги по безробіттю чи вже перебувають на обліку. Однак цією ситуацією почали користуватися шахраї.

Про це інформують в обласному центрі зайнятості.

Під прикриттям фахівців служби зайнятості любителі легкої наживи намагаються дізнатися ваші паспортні дані. В обласному центрі зайнятості кажуть, що, на жаль, вже є декілька таких прикрих випадків.

Тож фахівці закликають ПАМ’ЯТАТИ:

- якщо Вам телефонує фахівець служби зайнятості – він обов’язково відрекомендується: назве прізвище та ім’я, посаду, філію.

- він звертатиметься до вас на ім’я та по батькові, оскільки ці дані є в базі центру зайнятості;

- фахівці НІКОЛИ НЕ ВИМАГАЮТЬ називати ваші особисті дані. Навпаки – вказують наявні і просять їх підтвердити або скорегувати.

- представники служби зайнятості НІКОЛИ НЕ ПРОСЯТЬ називати номери банківських карток чи особистих банківських рахунків.

- якщо у названих даних є помилка – НЕ ВИМАГАЮТЬ диктувати правильні, а ПРОСЯТЬ відсканувати чи сфотографувати коректний варіант і надіслати на офіційну електронну адресу центру зайнятості або передати через скриньки для кореспонденції, розміщені біля центрів зайнятості.

Будьте уважні, спілкуючись і називаючи свої дані телефоном незнайомцям! Бережіть себе і не станьте жертвою шахрайства.

Читайте також: Волинянам буде простіше зареєструватися в центрах зайнятості

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39