Назвали овоч, споживання якого зміцнює легені

15 Квітня 2020, 11:31
Овочі 2734
Овочі

Мова йде про моркву. Вона містить вітаміни А, В, С, К, РР та мікроелементи: мідь, фтор, йод, залізо, магній, калій і фосфор.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Вперше моркву почали вирощувати на території сучасного Афганістану 900 року нашої ери. А до 11 століття поширився на Близький Схід і в Північну Африку. Звідти він відправився в Іспанію, а в 14 столітті активно вирощувався вже в Європі і Китаї.

Морква є дворічним овочем, хоча люди звикли, що це однорічний коренеплід і садять його щорічно, не збираючи насіння.

Приготована морква корисніша ніж свіжа. Вона має жорсткі клітинні стінки, які утримують корисні речовини та ускладнюють їх перетравлення і тому з сирої морквини ми отримуємо лише близько 3% бета-каротину, але якщо її приготувати то засвоюється до 40%.

Морква містить 87% води. Своїм помаранчевим кольором вона зобов'язана ферменту бета-каротин, який потрапляючи в наш організм, переробляється на вітамін, А — вітамін росту та розвитку.

Читайте також: 

Сім корисних властивостей хрону, про які ви не знали раніше

Вісім причин, чому варто їсти хрін щодня

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром