Пехи: біля села ліквідували пожежу на торф’янику

13 Квітня 2020, 12:25
На Волині горять торф'яники 1937
На Волині горять торф'яники

Мешканці Волинської області продовжують грубо порушувати правила пожежної та екологічної безпеки, в результаті чого протягом двох днів 11-12 квітня в області виникло 22 пожежі сухої трави, чагарників, сміття на відкритій території, а також пожежа на торф’янику.

Загальна площа ліквідованих пожеж складає майже 45 гектарів. Про це повідомляють в управлінні ДСНС Волині.

Загоряння сухої трави, що перекинулось на чагарники, виникли у селищі Ратне на площі 0,3 гектара, у місті Любомль на площі 0,5 гектара та у селі Запілля Любомльського району на площі 5 гектарів.

Горіло у селі Шменьки (3 га) Ратнівського району, в урочищі «Люблинець» Ковельського району (3 га), у місті Ковелі (1 га) та на дачному масиві «Урожай» поблизу Ковеля на площі 4 га,  селі Микове (2 га) Ківерцівського району, у селах Прилісне та Галузія Маневицького району на площі 2 га, у селі Промінь на дачному масиві «Калина» на площі 0,6 га та селі Радомишиль на площі 0,5 га Луцького району, у селі Добре Камінь-Каширського району на площі 0,2 га, у селі Бобли  (1,8 га) та Клевецьк Турійського району на площі 2 га.

Горіння сміття ліквідоване поблизу міста Любомль на площі 0,9 га, у Луцьку на вулиці Рівненській (100 м2), на вул. Лідавській на площі 200 м2 та на вул. Львівській.

Пожежі сухої трави виникли: у селах Лаврів (на площі 3 га) та Усичі (5 га) Луцького району, у селі Старовойтове (1 га) Любомльського району, селі Конопелька (3 га) Ківерцівського району.

Пожежі ліквідовані рятувальниками Державних-пожежно-рятувальних підрозділів, а також залучались окремі команди місцевої пожежної охорони.

11 квітня виникла пожежа на торф’янику біля с. Пехи Шацького району. Для гасіння пожежі залучались рятувальники 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Шацьк, команда місцевої пожежної охорони с. Прип’ять Шацького району. Працювали 8 чоловік особового складу, дві одиниці техніки. Пожежа ліквідована.

Читайте також: У Шацьку рятувальники, поліція та екологи ловили паліїв сухої трави

Триває гасіння пожежі торф’янику та чагарників біля села Залаззя Любешівського району в урочищі «Качан», що виникло 7 квітня на площі 10 га. Для гасіння пожежі залучені 11 чоловік особового складу, пожежна автоцистерна та 3 мотопомпи ДПРЧ-12 смт Любешів, пожежна насосна станція, рукавний автомобіль та 6 рятувальників ДПРЧ-4  міста Ковеля, 6 рятувальників ДПРЧ-8 міста Каменя-Каширського, рукавний автомобіль та мотопомпа, команда МПО с. Залаззя Любешівського району, трактор. Керівництво гасіння пожежею здійснюється фахівцями оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Волинській області. Пожежу локалізовано, погашено 6,8 га (за добу 0,8га).

Читайте також: В Україні хочуть суворішого покарання за спалювання сухої трави



 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024