Все, що потрібно знати про обмежувальні заходи на Волині у вихідні дні

10 Квітня 2020, 21:48
Тетяна Щербак 3179
Тетяна Щербак

Додаткові обмежувальні заходи прийняті задля збереження життя волинян, для мінімізації поширення коронавірусної інфекції.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 10 квітня.

З суботи з 13:00 до 6:00 понеділка не можна відвідувати громадські місця, а ще краще – утрималися від входу з дому.

«Це потрібно нам з вами, аби почати виходити з карантину уже в травні. Інакше, на жаль, нам прийдеться його продовжити. Це не означає, що магазини будуть зовсім закриті. Рішення щодо роботи магазинів, заправок, кіосків прийматиме виключно влада на місцях – сільська, селищна, міська, районна чи керівники ОТГ», – наголосила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

За її словами, у всіх місцевих рад є свої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, які самостійно приймають рішення, чи вводити на місцях обмеження, чи ні. Кожен орган місцевого самоврядування є процесуально незалежним.

«Тому ми рекомендуємо і просимо вас не здіймати паніки. Не створювати черг біля магазинів. Всі наші рекомендації мають на меті уберегти всіх від ланцюгової реакції. Нам з вами потрібно розірвати цей ланцюг, та не дати вірусу поширитися серед нас. Ми не хочемо обмежити ваші права, а уберегти вас від можливої коронавірусної інфекції», – зауважила Щербак.

Вона наголосила, що будь-які карантинні заходи будуть виконуватися лише відповідно до чинного законодавства.

«Закликаємо вас бути самосвідомими. Залишайтеся вдома», – додала Тетяна Щербак.

Читайте також: У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

Коментарі
11 Квітня 2020, 04:03
Ті, що в Луцьку сидять, не знають, що в Шацьку немає супермаркетів, а базар - В НЕДІЛЮ. Як людям до Паски підготуватись?
12 Квітня 2020, 13:55
Боже, люди, Пасха це молитва, а не ковбаси,салати, вас намагаються врятувати, а всім дай базар, як до Пасхи їм готовутися, я в шоці.<br/>Не знаю як де, а в грабові біля церкви людей повно,такі от в нас відповідальні люди.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39