Жителів Шацької ОТГ просять не захаращувати вулиці сміттям та не порушувати правил благоустрою

08 Квітня 2020, 12:30
Жителів Шацької ОТГ просять не захаращувати вулиці сміттям та не порушувати правил благоустрою 2333
Жителів Шацької ОТГ просять не захаращувати вулиці сміттям та не порушувати правил благоустрою

У Шацькій ОТГ нагадали про штрафи за порушення правил благоустрою.

Згідно з Законом України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, а також прилеглу до цих об’єктів територію, йдеться на сайті Шацької ОТГ.

В додатку gравил благоустрою та утримання території населених пунктів Шацької селищної ради, затверджених рішенням селищної ради №48/10 від 21.03.2019 року, визначено межі прилеглої території до дворів, земельних ділянок, що надані у власність або користування фізичним особам, які становлять 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці. 

На об’єктах благоустрою, в тому числі вулицях, дорогах, інших територіях загального користування, заборонено самовільне висаджування або знищення дерев, складування будівельних матеріалів, вивозити і звалювати в невідведених місцях відходи, траву, деревину, листя тощо, самовільно встановлювати об’єкти зовнішньої реклами, торговельні лотки, павільйони, спалювати всі види відходів.   

Порушення законодавчих актів в сфері благоустрою  передбачає відповідальність, встановлену статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, які тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У Шацькій ОТГ звертаються до жителів громади звернути увагу на благоустрій присадибних ділянок і прилеглих та дотримуватись правил благоустрою.

При виявленні порушень правил благоустрою просять повідомляти у виконавчий комітет селищної ради (телефон  20-4-07) або до поліцейського офіцера громади (телефон 0979003868).

Читайте також: Чи обов’язково шацьким бізнесменам платити оренду за користування приміщеням під час карантину

В Шацьку продезінфікували вулиці

У Шацьку поліцейські перевіряють магазини

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024