Чужі на своїй землі, або хроніки депортації – відеоблогер зі Світязя записав сюжет на актуальну тему

07 Квітня 2020, 10:45
Відеоблогер зі Світязя відзняв черговий сюжет, порушивши в ньому гострі проблеми сьогодення. 5677
Відеоблогер зі Світязя відзняв черговий сюжет, порушивши в ньому гострі проблеми сьогодення.

Відеоблогер зі Світязя відзняв черговий сюжет, порушивши в ньому гострі проблеми сьогодення.

Війна на Сході України, чужі на своїй землі, хроніки депортації – ці актуальні теми склали кістяк нового відео на Youtube  Анатолія Цюп'ящука.

Читайте також:

«Все пропало чи ні?» – житель району відзняв пізнавальне відео на тему коронавірусу

Вчитель Піщанської школи відзняв відео про світові епідемії і коронавірус

Чужі на своїй землі. Випуски новин продовжують переповнюватися повідомлення про масштаби пандемії covid19 та світової економічної кризи. Перебуваючи в цій інформаційній бульбашці, ми знову пропускаємо повз себе важливі повідомлення.

12 загиблих воїнів у зоні проведення операції об'єднаних сил. І як прикро чути голоси тих, кому в умовах безпеки і спокою на його території набридла війна.

Карантин і недотримання його обмежувальних правил породили нову хвилю зауважень. Нібито українцям, які порушують норми самоізоляції та обсервації, не вистачає в керівництві сильної руки. Лунають закиди на кшталт: подивіться, у Лукашенка який порядок, або зараз би дисципліну, як за Сталіна, то всі б виконували закони.

Навіть найменша ностальгія за тоталітарним режимом у мене викликає відразу. Я вважаю, що дисциплінованість має породжувати самосвідомість кожного з нас, а не боязнь бути затриманим, ув'язненим, розстріляним. Ще цинічнішим виглядають згадки про тоталітарні порядки Сталіна на фоні наближення 76-ї річниці виселення кримських татар з їхньої малої батьківщини.

Ми живе в час «нових сталіних», і вічний Президент Росії якнайкраще підходить на цю роль. Як це по-сталінськи – захоплювати суверенні території, кидати до тюрем невинних людей і висилати з рідного краю цілі народи. А саме це виселення і продукує Путін, видаючи указ про заборону володіти землею в окупованому Криму особам без громадянства РФ. Тобто громадяни України, що живуть на півострові, постають перед дилемою прийняти паспорти Росії і продовжувати жити на своїх землі зі страхом поглиблення репресій чи знову полишити рідні домівки без перспективи туди повернутися.

Чи недостатній інформаційний привід, щоб більше про нього говорити? А вважаю, що більше ніж! Про це все в новому пізнавально-розважальному відео.

Коментарі
07 Квітня 2020, 18:59
Внутренняя эмиграция — уклонение от участия в политической и общественной жизни государства; духовное отделение от государства; пассивная конфронтация с государственной системой, вызванная внутренним несогласием с господствующей идеологией, при невозможности это несогласие выразить.внутренняя эмиграция появляется, когда мыслящему человеку надоедает, что государство считает его «быдлом».<br/>Принято считать, что наличие в той или иной стране «внутренней эмиграции» является признаком авторитарного или тоталитарного режима, господствующего в данной стране
07 Квітня 2020, 19:54
До Вікіпедії. Примусова депортація немає нічого спільного з &amp;quot;внутрішньою еміграцією&amp;quot;. І якщо українці та кримські татари і ухилялися від участі в політичному житті, то з причини не бажання мати щось спільне з окупаційною владою, яка десятиліттями їх репресувала і примусово висилала з місць споконвічного проживання!
07 Квітня 2020, 23:47
Татари в Криму не корінний народ, а прийшлий. І, взагалі, євреї теж почали жити на чужій землі, попередньо вбивши аборигенів...
08 Квітня 2020, 01:18
До попереднього коментатора... Звичайно, а тоді кроманьйонці не корінні жителі Землі, бо вони вибили мамонтів)Близько семи століть проживання татар в Криму не робить їх корінними жителями? Кримські татари, греки, генуезці-італійці, булгари, а врешті-решт перші християнські общини на теренах Криму - це все корінні жителі. Чи можливо нащадки племен чудь і меря з сучасної Московії є коріннними в Криму? І якщо говорити про єврєїв, то їхнє Ізраїльське царство одна з найдавніших цивілізацій у світі та воно бере свій початок в XI ст. до н. е. За Вашою логікою людина, як така взагалі чужинець на цій планеті, адже до нас існували аборигени)
08 Квітня 2020, 01:36
мав на увазі не &amp;quot;аборигени&amp;quot;, а динозаври)
09 Квітня 2020, 11:47
Без Сталіна тут порядок ніхто не наведе<br/>,,Безпредел&amp;quot; корупція вседозволеність яка завелася там де є гроші, влада,Залишиться і розмножится поки не з'явиться новий сталін
09 Квітня 2020, 12:59
До &amp;quot;А&amp;quot;... Дуже дивно коли за Сталіном сумують люди, які ні дня не прожили за його режиму! Близько 20 мільйонів знищених українців уже не зможуть Вам розповісти, як &amp;quot;чудово&amp;quot; їм жилося за Сталіна. І безпредєл і корупцію породжуємо ми з вами особисто чи опосередковано закриваючи очі на відсутність верховенства права. А все стало можливим тому, що наше суспільство проявляє дитячий патерналізм і після кожних виборів сядає, складає руки і починає чекати коли ж черговий добрий дядечко побудує світле майбутнє.<br/>Коли ми закриваємо очі на порушення природних прав людини і присмикаємся за кожним мало-мальськи значним чиновником, то й отримуємо на виході касту недоторканих. <br/>І до того моменту коли кожен з нас зрозуміє, що треба чинити правильно не тому, що хтось може покарати, а тому що так треба для мене, моєї родини, моєї країни, до того часу будемо жити як живемо.
09 Квітня 2020, 23:25
20 мільйонів українців знищила влада нібито націоналістів за 29 років тіпа незалежності!
10 Квітня 2020, 01:52
До попереднього коментатора... Природні демографічні зміни, які б не були їхні причини (старіння населення, рівень медицини і забезпечення життєдіяльності, міграції) це одне і за це також можна комусь виставляти претензії. Але як мінімум це не справа рук розстрільних команд Ягоди-Єжова-Берії, які разом з тим організовували голодомори і висилку неблагонадійних. І порядок чисел знов таки дивний, бо якщо на початку незалежності нас було 52 млн., то зараз за даними Держстату 42+ млн., а за оцінкою ексміністра Дубілета 37.3 млн. Тобто ніяк не мінус 20! Завжди так легко казати, що влада погана, ця погана, та погана, а я молодець!
10 Квітня 2020, 21:56
Це шо за клоун нарисовався?
11 Квітня 2020, 00:41
Тобто? Всі клоуни в цирку!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39