Генеральний план села Гаївка був виготовлений з порушенням будівельних норм через помилку проектантів

26 Лютого 2017, 14:10
4390

Друге пленарне засідання сесії Шацької селищної ради, яке відбулося, як і анонсувалося, 16 лютого, мабуть, розчарувало багатьох жителів селищної ради. Адже на сесії, яку проводив Сергій Віннічук, голова Шацької селищної ради, та в якій взяли участь Василь Голядинець, голова Шацької РДА, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, депутати мали надавати дозвіл на розробку проектів землеустрою для індивідуального дачного будівництва у с.Гаївка відповідно до поданих заяв громадян. А їх лише на це пленарне засідання написали 66 громадян та дві заяви – від ОСББ «Шацькі берізки». А ще є заяви, яким було відмовлено ще на попередній сесії.

Та поки розгляд цих заяв депутатами було вирішено перенести, оскільки, як інформував Сергій Гірич, начальник відділу землекористування, охорони навколишнього та архітектурно-будівельного контролю Шацької селищної ради, документація по внесенню змін в генеральний план села Гайвка Шацького району не відповідає чинному земельному законодавству (зокрема, державним будівельним нормам). Тож депутатам потрібно відмінити своє рішення про затвердження даної документації та розробити її згідно із законодавством. «Це може затягнутися ще на два-три місяці», -- зазначив Сергій Гірич.

Що саме в розробленій і затвердженій документації не відповідає архітектурно-будівельним нормам, поцікавився житель с.Гаївка, підприємець Анатолій Полінкевич. Та отримав відповідь від Сергія Гірича:

«Згідно з державними будівельними нормами, фірмою-розробником цієї документації не було розроблено та погоджено у головного архітектора району, що потрібно було найперше зробити, завдання на проектування. Без цих погоджень фірма-розробник не мала права робити дану документацію. А працівник фірми, який розробляв документацію, уже звільнився.»

Також прокоментував ситуацію Сергій Віннічук:

«Аби врегулювати ситуацію, депутати повинні своїм рішенням скасувати рішення Шацької селищної ради від 28. 12. 2016 року №13/2 «Про затвердження документації по внесенню змін в генеральний план с.Гаївка Шацького району Волинської області» та доручити виконавчому комітету селищної ради привести документацію по внесенню змін в генеральний план с.Гаївка відповідно до вимог чинного законодавства та подати на розгляд та затвердження в установленому порядку" (це й було запропоновано записати у рішенні).

Також депутати розглянули інші питання та внесли зміни у попередні рішення. Зокрема. Це стосувалося рішення про передачу каналізаційних мереж, збудованих за кошти євро проекту, на баланс КП «Будинкоуправління». Адже відповідно до умов проекту, Шацька селищна рада може передати мережі лише в оперативне управління, тож у попереднє рішення були внесені відповідні зміни.

Вкотре питання маршрутних сполучень між селами сільських рад, які приєдналися до Шацька, порушив депутат Віктор Пех. На це голова селищної ради відповів, що поки що питаннями маршрутних перевезень буде займатися Шацька райдержадміністрація, оскільки пропозицій від місцевих підприємців зайнятися цією справою немає.

«Раніше як було: обласна адміністрація, укладаючи договори з перевізниками, давала в загрузку маршрути від райцентрів до сіл. А тепер – тільки до районних центрів, а вже на маршрути по селах укладати договори мають райдержадміністрації. А перевідники на таке хочуть – погоджуються, хочуть – ні, якщо маршрут їм видасться нерентабельним,» -- відповів Сергій Віннічук.

Людмила Єрофєєва, депутат селищної ради, у зверненні попросила селищну раду повпливати на нового власника приміщення з виробництва газованої води, яке знаходиться біля ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк, аби він, нарешті, навів там порядок (про це неодноразово скаржилися і сусіди по вулиці, і дирекція школи).

Віта Шепеля

Коментарі
26 Лютого 2017, 20:20
Що за баран подав документи на сесію без підпису. Цікаво, чи хто буде за це покараний?
26 Лютого 2017, 23:17
СТИЛЬ РОБОТИ ВІННІЧУКА ДУЖЕ ВИДНО У ЦЬОМУ ФАКТІ СПОЧАТКУ ДОКУМЕНТАЦІЮ ЗАТВЕРДИЛИ ПОТІМ СКАСУВАЛИ РІШЕННЯ ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ОЧЕВИДНО І ГРОШІ ЗАПЛАТИЛИ ЗА ДОКУМЕНТАЦІЮ І НІХТО НЕ ВИНЕН НУ ЯК ТАК МОЖЕ БУТИ І ЩО ПРИЙМАЮТЬ ДЕПУТАТИ НА ЗАСІДАННЯХ МОЖЕ ВОНИ ДІЙСНО НІЧОГО НЕ РОЗУМІЮТЬ ТО ГОЛОВА МАЄ ПОЯСНИТИ А ЗА ГРОШІ ЗАПЛАЧЕНІ ДВІЧІ ЗА ДОКУМЕНТАЦІЮ ХТОСЬ МАЄ ВІДПОВІСТИ А ЛЮДЯМ ТРУБИЛИ ЩО СКОРО НАСТАНЕ РАЙ
26 Лютого 2017, 23:23
ПРОСТО ЧИНОВНИКИ ЦЕЙ РАЗ НЕ ЗМОГЛИ ВКРАСТИ ВІДРАЗУ ТО ЗАДІЯЛИ СХЕМУ А ЛЮДИ ПОВІРИЛИ ВІННІЧУКУ А ВІН ТЕЖ ХОЧЕ ЖИТИ НЕ БІДНО
26 Лютого 2017, 23:25
НЕ ВЛАДА А БАЗАР У ГІРШОМУ РОЗУМІННІ А ДЕ Ж ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ЧИНОВНИКІВ? ЗАРПЛАТА НЕ МАЛА І ПЛАТИТЬ НАРОД ШАЦЬКА
27 Лютого 2017, 00:00
То я, так зрозумів ,що заяви писати можна на Л.Пісню?.До Вінічука ,скажіть будьласка Карпуку В.Н. рішення про надання йому земельної ділянки , в санаторії Лісова Пісня, селищна рада скасувала чи ні? Громаді відомо ,що Шацька селищна рада не мала права видавати йому таке рішення без погодження обласної ради.
27 Лютого 2017, 00:05
ЗВИЧАЙНО ЩО НЕ СКАСУВАЛА АЛЕ СКАСУЄ БО ТАК КРАСТИ НЕ МОЖНА А ВІННІЧУК БУДЕ НІ РИБА НІ МЯСО В ЦІЙ ПОЗИЦІЇ
27 Лютого 2017, 00:08
може син внесе подання в селищну раду про скасування незаконного рішення по карпук г п але де позиція борця за народ віннічука що покриваємо та заберіть і віддайте атошнику хоч чесно буде
27 Лютого 2017, 00:10
один є зацікавлений а другий ще не вник
27 Лютого 2017, 00:11
не поділили з першого разу але поділять бо чого припхались на сесію
27 Лютого 2017, 00:53
Карпук Галині Петрівні рішення не відмінили і не відмінять тому що там вже змінено власника ця ділянка продана.і поділена на три ділянки
27 Лютого 2017, 02:37
Чому не відмінять.Через суд.Була б, воля Вінічука,але якщо він Сахаручкою , кормиться з руки Карпука ,то мабуть ініціювати ніхто не буде.
27 Лютого 2017, 11:18
давайте перевіримо віннічука простим методом на черговій сесії він як патріот і борець за народ має поставити питання про скасування рішення по карпук гп і звернутись до суду якщо зробить то людина не зробить самі знаєм хто він давайте розвинемо цю тему у змі і відстоюймо справедливість
27 Лютого 2017, 11:56
підтримую ідею
27 Лютого 2017, 11:58
ЧОМУ КАРПУКУ ЯКИЙ І ТАК НАХАПАВСЬ ЗЕМЛІ МОЖНА ДАТИ ЗЕМЛЮ А НАМ НІ?
27 Лютого 2017, 12:01
ЯКИЙ БАРДАК У СЕЛИЩНІЙ РАДІ НІХТО НЕ ЗНАЄ ЯК ЗРОБИТИ А ЯК ЗРОБЛЯТЬ ТО НЕ ПРАВИЛЬНО А МОЖЕ ТО ВІДМАЗКА ВІННІЧУКА
27 Лютого 2017, 12:03
ЗНАЮЧИЙ СКАЗАВ ЩО ВОНА ПРОДАСТЬ ЗЕМЕЛЬКУ БО ГРОШЕЙ НЕМАЄ НА ЖИТТЯ А ДЕПУТАТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЯКІ ДАВАЛИ ЗЕМЛЮ МОВЧАТЬ БО ЗНАЛИ НАПЕРЕД ЩО ТАК І БУДЕ
27 Лютого 2017, 13:34
ЩО ОТРИМАЛИ ДЕМОКРАТИЧНУ ВЛАДУ НАШ НАЙДА З ГОЛЯДИНЦЕМ І ЄРОФЕЄВОЮ ТАКОГО НЕ ДОЗВОЛЯЛИ НУ ХІБА ВІТАЛІК ГОЛЯДИНЕЦЬ ТРОХИ ПІДДЕРИБАНЮВАВ
27 Лютого 2017, 13:35
до цих діячів ще не дійшла черга і вони ще стануть на коліна перед людьми
27 Лютого 2017, 23:38
До редакціЇ . Чому зникають правдиві коментарі ?Ясно зтого , коли пропали коментарі , що Віннічук цю тему не закрутить. Тому , що кормиться з руки Карпука. Карпук , Сахаручкою два авантюриста шахрая, які тримають ситуацію на поводку , Карпук відповідає за матеріальну сторону, використовуючи санаторій , підігруючи політичній ситуації то до памаранчивих, то до голубих , то знову до памаранчивих , а зараз Палиці ,щось приємне робить.Сахаручка відповідає за здоров я , щоб де гонорея не загострилась, вчасно замазати зеленкою прищика , з трибуни гарно розповісти...Отак і живуть.То земелькою балуються,то квартири в столиці купують для діток,Мерседесами , Тойотами їздять.Дітки будиночки за спонсерські гроші будують. Одним словом бідолахи. До редакції та народу , що нетак сказав ?
28 Лютого 2017, 00:10
Помилка звичайно, що затягують- треба вирішувати. По- чесному на 100 % не буде ніколи , але треба вирішувати. не вже стільки не надавати ділянок. , бо скоро чужаки розхапають усе
28 Лютого 2017, 10:52
ну деж той правдолюб віннічук?кого ми вибрали?
28 Лютого 2017, 13:05
кого вибрали того і маємо
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром