На озері Пулемецьке встановили штучні нерестовища

06 Квітня 2020, 15:00
3665

На озері Пулемецьке провели акцію зі встановлення штучних нерестовищ.

3 квітня на озері Пулемецьке Шацього району Волинський рибоохоронний патруль провів акцію із виготовлення та встановлення нерестових гнізд. До заходу долучились громадські інспектори рибоохорони та небайдужі рибалки, інформує Волинський рибоохороний патруль на facebook.

Потреба встановлювати штучні нерестовища на водоймах виникає там, де дуже малий рівень рослинності. Такі гнізда допомагають рибі розмножуватись. Вони утримують ікру на однаковій глибині з рівнем води. Встановлюють гнізда для нересту переважно в тих місцях, де відсутні природні нерестові площі. Таким чином ікринкам дають якомога більше шансів на життя.

Конструкція таких нерестовищ дуже проста: до зрізаних кущів та хвойних гілок, які змотуються разом, прив’язують порожні пластикові пляшки, які утримують гніздо на плаву. На кінцях – каміння для стійкого положення конструкцій на воді. Хвойні гілки для нерестовищ було зібрано на території Шацького лісгоспу у місцях, де пройшли рубки.

4

 

Після створення гнізд їх катером або човном відтягують на 15-20 метрів від берега і встановлюють паралельно до берегової лінії. Загалом було створено 40 нерестових гнізд. Встановлення штучних нерестових гнізд у місцевих водоймах цьогоріч є особливо актуальним, оскільки рівень води у річках сильно коливається.

«Застосування штучних нерестовищ є одним із традиційних заходів з покращення умов природного відтворення водних біоресурсів. Дані заходи допоможуть підвищити рибопродуктивність водойм нашої області», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

У зв’язку з цим Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян під час нересту дотримуватись правил рибальства. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде, залежить майбутнє водних біоресурсів. В цей період патруль посилено здійснює контрольно-наглядові заходи на водоймах області.

4

4

 

Коментарі
07 Квітня 2020, 01:11
Молодці хлопці,а коли браконьєрські снасті ті що по добру директорки парку понаставляли браконьєри по всій території шацького парку і рибку виловлюють!!!повитягуєте! Бо то реальний геноцид для риби
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024