У Шацькому нацпарку попередили про штрафи для тих, хто спалює суху траву

30 Березня 2020, 14:45
У Шацькому нацпарку попередили про штрафи для тих, хто спалює суху траву 2451
У Шацькому нацпарку попередили про штрафи для тих, хто спалює суху траву

Традиційно навесні люди масово спалюють суху траву, листя, очерет, що наносить величезну шкоду довкіллю.

Та найбільше турбує те, що такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко може переміститися з полів, пасовищ та господарських угідь до лісових насаджень, перетворившись на справжнє стихійне лихо, пише пресслужба Шацького нацпарку.

Нагадуємо, що спалювати суху рослинність заборонено!

За недотримання вимог законодавства загрожує не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність, зокрема, за ст. 77-1 «Самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків» КУпАП та ст. 245 «Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу» ККУ.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Застерігаємо утриматися від спалювання сухої трави, очерету, рослинних залишків та сміття! Будьте відповідальними!

Коментарі
30 Березня 2020, 21:37
Палить будуть менше корів стало менше Болото під лохинами
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром