Роботи художниці Лілії Стельмах експонуються на виставці в Шацьку

22 Лютого 2017, 11:00
3329

Доволі незвична виставка полотен у понеділок, 20 лютого, відкрилася у залі Шацького лісового коледжу. До речі, уже декілька років поспіль у стінах коледжу постійно експонують різноманітні виставки полотен українських художників.

Цього разу виставку полотен української художниці, члена національної спілки художників України Лілії Стельмах відкривали голова Волинського обласного відділення Фонду культури Геннадій Сарапін (ініціатор виставки), директор Шацького лісового коледжу Ігор Жмурко та його заступник з навчальної частини Андрій Панасюк, голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук.


 

«Шацький лісовий коледж неодноразово організовував виставки картин як майстрів Шацького району, так і українських художників. Ми також приймали у себе пленери художників, які зображували на своїх картинах красу шацьких озер, лісів, та самого селища. Ми раді вкотре підтримати митців України, спілку художників та розмістити чергову виставку у стінах нашого навчального закладу» -- наголосив Ігор Жмурко.

Не випадково, як зазначив Геннадій Сарапін, виставку відкрили у день, коли Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання учасники відкриття та гості виставки долучились до пам’ятної події та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто три роки тому загинув під час Революції Гідності. Цей своєрідний символізм, перегук подій сучасності через зображення давніх українських символів можна помітити й на полотнах художниці Лілії Стельмах. До речі, полотна, експоновані на виставці, доволі незвичайний вид образотворчого мистецтва та новий для жителів району, адже написані вони на тканині -- батіку воском та фарбами.

 

«Можливо, декому на перший погляд може видатись, що це – дитячі малюнки. Але придивившись, розумієш, що це є професійне мистецтво, зі своєю філософією, глибиною думки. На картинах – чистий символізм, модерн. Сюжети полотен перегукуються з процесами, які відбуваються в сучасній Україні, водночас вони поєднують у собі символіку, знаковість наших предків з дохристиянських часів» -- так охарактеризував виставку Геннадій Сарапін.


 

Він також запропонував місцевим художникам надати свої твори для виставки, яка буде організована в галереї обласної ради.

Про те, що виставки, організовані в стінах коледжу, це чудова можливість для місцевих творчих людей та прихильників художнього мистецтва ближче пізнати твори українських митців, говорили Ірина Вензловська, керівник гуртків образотворчого мистецтва Шацького БДЮТ, котра завітала на відкриття виставки разом зі своїми учнями, та місцевий художник Євген Цвид.

2

 

Організатори також запросили жителів району, користуючись можливістю, відвідати таку унікальну виставку, яка вже експонувалася у Любомльському районі.

Віта Шепеля

1

1

1

1


 

 

 

 

Коментарі
22 Лютого 2017, 13:42
розкажіть що ви там побачили. для кого створені ці малюнки. зрозуміло-- що нічого не зрозуміло .
22 Лютого 2017, 13:55
Про Лілію Стельмах написали.... Звідки? Хто така?
22 Лютого 2017, 14:46
А чорний квадрат Малевича що, більш зрозуміло? На виставці цих робіт був, дуже цікава технологія написання. І це добре, що хоч якісь твори мистецтва (комусь зрозумілі, а комусь ні, то таке) привозять сюди, на периферію, та ще й безплатно. А в містах за таку виставку ще й гроші заплатили б.
22 Лютого 2017, 15:05
передайте представнику культури що на периферіі мало пооцінювачів такого писання .ми б із задоволеннм подивились на краєвиди натюрморти портрети .
22 Лютого 2017, 17:32
Значить ти бичара. Якщо не розумієшся в такому мистецтві, то хоча б подивися, розвивай світогляд, а краєвидами, натюрмортами милуйся в натурі, якщо ти це бачиш.
22 Лютого 2017, 17:45
Чесно не все розумію .Дивилась . Світогляд розвиваю постійно . Хоча маю великий сумнів що після виставки відкриється вся палітра світогляду в розуміючих мистецтво ....і дискуючи таким зверхнім тоном ...
22 Лютого 2017, 19:13
Підтримую ' ' ' '. Спочатку потрібно коротко ознайомити із біографією та художньою творчістю майстрині, а вже потім розмістити тут картини з їх назвами, то можливо це б якось розкрило їх зміст і суть. Звичайно, ці картини незрозумілі всім, навіть тим, хто намагався щось про них сказати при відкритті виставки. Просто барвисті модульні полотна, а що на них зображено - кожен фантазує сам. На периферію шедеври не потраплять. Будьмо задоволені тим що є.
22 Лютого 2017, 20:45
кожне мистецтво має право на існування! так, підтримую попередні коменти - треба було якусь інфу про художницю і тд.
22 Лютого 2017, 21:10
цікаво, а що дала б для тих хто хоче відвідати виставку інформація про художницю? тобто якщо вона має якісь статуси і нагороди то це нормальна художниця, а якщо ні - то погана. в першу чергу потрібно оцінювати картини. А в Шацьку скільки талановитих художників -- Іра Вензловська, Коля Крат, Євген Цвид, Ханзерук із Світязя, і їхні роботи мало хто зафекає, усі пішли б їх подивитися. А тут свій, інший, світогляд, манера і техніка, і роботи треба оцінювати не через статус художника.
22 Лютого 2017, 23:34
не про нагороди річ ! просто читачам цікаво що за техніка , матеріал робіт .
22 Лютого 2017, 23:35
звідки художниця де вчилась , чому малює, що малює, що хоче донести глядачам короч ..
22 Лютого 2017, 23:48
Роботи шацьких художників будуть виставляти на постійно діючій виставці, яку поки що лиш готують... <br/><br/>А ви, усі активісти, хто коментує і обгаджує, диванна гвардія підніміться *опи і зробіть щось самі. Напишіть проект, бо всі дуже розумні анонімні коменти писати!!!
01 Березня 2017, 18:01
Щира вдячність коледжу за розміщення виставки і тим хто привіз ці картини до Шацька. А всі хто проти- нехай самі щось зроблять, а не тільки паплюжать когось. А мені сподобалось, це дуже цікава техніка їх написання.
24 Січня 2024, 19:51
Художній текстиль - батик. Техніка холодний та гарячий батик
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024