В Шацьку лікарню надійшов другий транш благодійної допомоги від Степана Івахіва

28 Березня 2020, 21:00
3477

За кошти благодійного фонду «Патріоти Волині» закупили та доправили до районних лікарень виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва 140 літрів дезінфікуючих засобів.

У Старій Вижівці, Ратному та Шацьку антисептики розподілили і для медичних закладів первинної медицини, – інформує сайт благодійного фонду.

Читайте також: Шацька лікарня отримала від народного депутата допомогу для боротьби з коронавірусом

«Дуже потрібна і своєчасна допомога, оскільки особливого запасу засобів індивідуального захисту для медперсоналу ми не маємо. Ще раніше ми вже отримали від БФ «Патріоти Волині» захисні маски та рукавички. Щиро дякуємо за таку підтримку медиків в цей складний час. І сподіваємось на подальшу співпрацю...» –зауважила головна лікарка Старовижівського центру ПМД Наталія Капітула.

«Ми є свого роду першою лінією оборони проти коронавірусу, Тому така допомога на часі: маски, рукавички, дезінфікуючі засоби вкрай потрібні. Це дозволить нам захистити медиків, а також убезпечити їх, коли на прийом прийдуть пацієнти без таких засобів захисту» – каже тимчасова виконувачка обов’язків директора КНП «Ратнівський центр ПМД» Людмила Терещук.


 

Ратнівська центральна районна лікарня є одним із семи опорних медичних закладів області. Медзаклад нині перебуває на карантині. Медики зазначають: в умовах загрози пандемії коронавірусу люди стали більш уважними до власного здоров’я.

«Інформація, яка зараз активно розповсюджується в ЗМІ, вочевидь, дисциплінує людей, Не треба відвідувати лікарню без поважних на те причин. Особливо важливо, щоб менше виходили з дому літні люди, бо вони найбільш вразливі до цієї інфекції. Що стосується отриманої нами допомоги від народного депутата Степана Івахіва та його благодійного фонду, то їм треба тільки подякувати. Бо ситуацію із захисними масками та засобами для дезінфекції всі ми знаємо : наразі, або вони в дефіциті, або їх просто немає. А нам треба захистити медичних працівників вже з перших днів протидії коронавірусу» – розповів завідувач інфекційного відділення Ратнівської ЦРЛ Микола Бегаль. 

Подякував благодійникам і медичний директор Шацької районної лікарні Роман Вензловський. Він також повідомив, що днями медичний заклад отримав і перші 100 експрес-тестів на виявлення COVID-19.

Загалом для потреб медичних закладів виборчого округу народного депутата Степана Івахіва за кошти благодійного фонду «Патріоти Волині» вже закуплено 25 тисяч захисних масок, 20 тисяч оглядових рукавичок та 220 літрів антисептиків.

Читайте також:

Загроза коронавірусу, медична реформа і доля Шацької районної лікарні

Одна людина на 10 квадратних метрів: у Шацьку вводять обмеження для магазинів, аптек, банків

Уряд розширив перелік дозволених під час карантину видів діяльності

Особливий стан у Шацькій районній лікарні: що робити пацієнтам з ознаками ГРВІ чи коронавірусу

Уродженка Шацька, котра живе в Італії, просить земляків дотримуватися карантину

Вчитель Піщанської школи відзняв відео про світові епідемії і коронавірус

Рекомендації для осіб з підозрою або COVID-19, які перебувають вдома у самоізоляції

 

Коментарі
29 Березня 2020, 11:08
У заголовку Шацьк, на фото Стара Вижівка, а в самій статті найбільше про Ратно!
29 Березня 2020, 13:35
Скажіть будь ласка, чи передаються засоби захисту у ФАПи? Фельдшер не може оглянути дитину бо немає маски чи просто не хоче?
29 Березня 2020, 14:29
Спасіння утопаючих... <br/>Якщо руки криві і не виходить самій щось пошити, то хустка у хаті знайдеться? Окуляри теж. І мийте руки!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024