Юна сопілкарка з Шацька – переможниця обласного конкурсу

28 Березня 2020, 11:15
Аріадна стала найкращою виконавицею в своїй віковій категорії 4152
Аріадна стала найкращою виконавицею в своїй віковій категорії

Нещодавно на Волині відбувся обласний конкурс виконавців на сопілці та флейті Пана. У ньому взяли участь 22 юних музиканти із 12 мистецьких шкіл області.

Учениця Шацької дитячої музичної школи Аріадна Матвіїшин виконала на конкурсній сцені два твори на сопілці і стала переможницею у своїй віковій категорії – пише газета «Новий погляд+».

Юна музикантка вже п’ять років опановує гру на цьому інструменті. Зі слів викладачки Оксани Демедюк, дівчинка надзвичайно талановита і володіє майже абсолютним слухом.

«Наше знайомство відбулося два роки тому, до цього викладачкою Аріадни була Юлія Лобова, котра і прищепила їй любов до музики. Під час першої зустрічі в музичній школі ми обоє хвилювалися, проте дівчинка першою підійшла до мене і обняла. Я тоді подумала, що ми з нею таки знайдемо спільну мову. Так і сталося. Більше того, результат нашої співпраці перевершив усі мої сподівання!» – розповідає про обдаровану ученицю Оксана Василівна.

Аріадна часто повторює: «Музична школа – це найважливіше в моєму житті». Вона досконало опанувала сопілку, грає на баяні і мріє навчитися гри на барабанах. Перемога в конкурсі – це перший великий успіх юної сопілкарки, хоча в її творчості були вже призові місця у схожих мистецьких заходах. Зізнається, що сопілка – складний музичний інструмент, але велике бажання його опанувати долає всі перешкоди.

3

 

До конкурсу дівчинка сумлінно готувалася разом з викладачкою пані Оксаною і концертмейстеркою Інною Шаповаловою. Ті моменти творів «Гумореска» А. Дворжака і «Подільська кадриль» В. Гуцала, які на репетиціях не вдавалося виконати правильно, під час виступу на сцені Луцької музичної школи імені Фридерика Шопена прозвучали ідеально.

В результаті журі обласного конкурсу відзначило високий виконавський рівень музикантки з Шацька і присудило їй заслужене перше місце, нагородивши дипломом.

…На час карантину заняття в музичній школі не проводяться, і Аріадна сумує за цим домом, де живе музика, за колективом однодумців, емоціями, які переживає тільки тут, граючи на найдавнішому і такому багатогранному духовому інструменті. Але впевнена, що скоро знову туди повернеться, і вогонь її любові до музики, до солов’їних мелодій сопілки запалає з новою силою, відкривши шлях до нових творчих перемог.

5

4

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024