У районних лікарнях будуть бригади для виїзду на виклики, пов'язані з коронавірусом

27 Березня 2020, 15:13
1733

У кожній центральній районній лікарні створять бригади медиків для виїзду на виклики, пов'язані з коронавірусом.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшкопише УНІАН.

За його словами, всі штаби, які існували до цього, будуть ліквідовані або інтегровані у центральний штаб.

«Наступним моїм розпорядження буде доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатися з водія і медичних працівників, щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також інших медичних працівників, ця бригада приїздила додому до людей, в яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків на проведення досліджень у вірусологічній лабораторії. Це зменшить мобільність людей, які відчувають, що мають симптоми коронавірусної хвороби, і це зменшить необхідність відвідувати чи сімейного лікаря, чи інші заклади охорони здоров'я, щоб здати аналіз. Найближчим часом ми повідомимо всіх про контактні телефони і про те, як це все працюватиме», – розповів він.

Однак, за словами Ляшка, алгоритм дій при появі симптомів залишається незмінним – у першу чергу, треба зв'язатися зі своїм сімейним лікарем, який визначить подальшу тактику дій.

Зараз досить багато залежить саме від вас, якщо ви будете дотримуватися карантину, обмежувати мобільність, використовувати такі засоби профілактики, як часте миття рук та обробка антисептиком, дотримання соціальної дистанції у 1,5 метри при спілкуванні з будь-ким, при відвідуванні громадських закладів надягати маску..., це нам дозволить стримати і розтягнути в часі можливе поширення коронавірусної хвороби на території України», – наголосив заступник міністра.

До слова, 26 березня в Україні розпочав роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня. Керівником робіт призначено заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Коментарі
27 Березня 2020, 23:39
А всяких блатних і хітро#опих щоб штрафували, якщо виклик був фальшивий!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024