Представників релігійних громад попередили про відповідальність за порушення карантинних норм

25 Березня 2020, 15:25
Представників релігійних громад попередили про відповідальність за порушення карантинних норм 2712
Представників релігійних громад попередили про відповідальність за порушення карантинних норм

У Луцьку відбулася зустріч представників влади, правоохоронних органів та робочої групи Волинської Ради Церков.

Захід відбувся 24 березня, в приміщенні обласної ради за участю заступника голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Звертаючись до присутніх, вона зауважила, що необхідність такої зустрічі зумовлена подальшим поширенням коронавірусу на території України, впровадженням карантинних заходів та опрацюванням у зв'язку з цим можливостей щодо обмеження релігійних зібрань.

«Згідно з Конституцією України органи влади не мають права заборонити проводити богослужіння. Ми розуміємо, що люди молилися і будуть молитися, ходили і будуть ходити до храмів. Але як показали останні вихідні, люди безпечні, не всі ще до кінця розуміють усю необхідність впровадження карантину, збираються у храмах та навколо них натовпами. Тому ми звертаємося до керівників релігійних організацій, до священнослужителів з проханням вжити заходів з безпеки парафіян, забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм та належне розміщення людей у храмі», – наголосила Світлана Мишковець.

Також заступник голови облдержадміністрації звернулася до представників релігійних громад краю з проханням опрацювати можливості проведення он-лайн трансляцій богослужінь.

Опісля заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак запросив до слова Віталія Тортину, заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП. У свою чергу, той зауважив, що, зважаючи на прохання до релігійних громад дотримуватись карантинних заходів та норм, та практиці це не відбувається.

«У храмах і надалі збираються великі натовпи людей, у тому числі з дітьми. А це — загроза життю і здоров'ю цих громадян, адже ми не можемо знати, хвора чи здорова людина прийшла до храму. Відтак, якщо немає розуміння щодо дотримання карантинних норм, то є відповідальність за їх порушення», – наголосив Віталій Тортина. 

Він також наголосив, що мета правоохоронних органів полягає не в тому, щоб обмежити діяльність релігійних громад, а в першу чергу – гарантувати безпеку громадян. 

«Ми з повагою ставимося до усіх релігійних конфесій. Однак є карантинні заходи, і якщо нам не вдається уникнути поширення коронавірусу на території України, то ми маємо зробити усе можливе, аби захворювань було якомога менше». Він наголосив, що відповідно до Постанови КМУ, обмеження до 10 осіб стосуються також і релігійних зібрань. Відтак, якщо будуть факти порушення цієї постанови, то винні будуть притягнуті до відповідальності. «Тому ми звертаємося до вас із проханням забезпечити у храмах дотримання норм карантину задля збереження життя і здоров'я наших волинян», – ще раз наголосив заступник головного поліцейського Волині.

Насамкінець заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець зауважила, що органи влади вживають усіх можливих заходів щодо протидії поширенню коронавірусу, з кожним днем покращується матеріально-технічне оснащення лікарняних закладів краю. Відтак, вона висловила сподівання на взаєморозуміння з боку представників релігійних конфесій, аби спільними зусиллями протидіяти поширенню небезпечної хвороби на території краю.

Читайте також: Рекомендації для осіб з підозрою або COVID-19, які перебувають вдома у самоізоляції

Без поцілунків: у МОЗ розробили інструкцію поховання померлих від коронавірусу

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024