Укрпошта не братиме комісію за послугу «З картки додому» на період карантину

28 Березня 2020, 13:00
Укрпошта не братиме комісію за послугу «З картки додому» на період карантину 1594
Укрпошта не братиме комісію за послугу «З картки додому» на період карантину

З 23 березня і до кінця дії карантину послуга Укрпошти «З картки додому» надаватиметься без комісії.

Більше 10 мільйонів українців проживають у селах з кількістю мешканців менше двох тисяч і часто не мають доступу до банківської інфраструктури у своєму населеному пункті. Це підтверджують і дані НБУ, відповідно до яких частка готівкових розрахунків в Україні становить 56%. Про це інформує прес-служба підприємства. 

На період дії карантину Укрпошта змінює умови користування послугою «З картки додому», щоб українці, які не мають можливості користуватись карткою, могли і надалі отримувати грошові перекази. Це означає, що будь-хто, не виходячи з дому, може надіслати гроші зі свого карткового рахунку своїм рідним або близьким, а листоноші Укрпошти віддадуть готівку адресату прямо в руки, що набагато безпечніше, ніж їхати до відділення банку або шукати банкомат у період карантину. Використання послуги вартуватиме користувачам 0,01 гривні, замість розрахунків по тарифам.

«Укрпошта є у кожному селі, селищі, містечку та місті, а це 27 тисяч населених пунктів країни. 37% українців не мають банківських рахунків, а це означає, що і шанс отримати пенсії, грошові виплати чи перекази на карту для них не є можливим. Розуміємо, що в умовах карантину ситуація ще ускладнилася, бачимо як у рази виріс попит на послугу «З картки додому». Тому вирішили відсьогодні та до кінця дії карантину прибрати на неї комісію взагалі», – зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

«З картки додому» – це послуга Укрпошти, яка передбачає можливість зробити грошовий переказ онлайн рідним та близьким та будь-кому, хто не має карткового рахунку, у будь-який населений пункт України. Отримати грошовий переказ готівкою можна у відділенні Укрпошти, або безпосередньо забрати у листоноші, яка доставить переказ додому. Звичайні тарифи:

  • вартість переказу готівки додому (адресний переказ) — 1% від суми переказу + 19 гривень;
  • вартість переказу готівки в автоматизоване відділення (терміновий переказ) — 1% від суми переказу + 5 гривень (мінімум 10 гривень).
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024