Небайдужі рибалки допомогли рибоохоронцям виявити браконьєрські сіті на Світязі

20 Березня 2020, 15:00
4285

 Працівників Волинського рибоохоронного патруля 19 березня повідомили небайдужі рибалки про заборонені знаряддя лову на озері Світязь, поблизу села Пульмо, що знаходиться на території Шацького нацпарку.

Державні інспектори рибоохорони оперативно виїхали на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкта порушників не зафіксували. У водоймі виявили заборонені знаряддя – п’ять одиниць риболовецьких сіток. У сітках знаходилася риба: плітка – 10 екз., щука – 2 екз., окунь – 2 екз., повідомляє Волинський рибпатруль.

Оскільки риба була живою, її випустили у природне середовище. Завдяки дзвінку громадян та оперативним діям рибпатрульних попереджено збитків на 3 736 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучили.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за допомогу у виявленні порушень та активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша інформація є дуже цінною в нашій роботі», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація
Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 150 грн, щуки – 602 грн та окуня – 141 грн.

Читайте також: На Пулемецькому озері рибоохоронний патруль виявив вісім браконьєрських сіток

На Шацьких озерах рибоохоронний патруль контролюватиме місця нересту риб

Цьогоріч нерест риби – під загрозою




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром