У Шацькій районній лікарні триває підготовка до боротьби з коронавірусом

19 Березня 2020, 09:20
Шацька районна лікарня 2965
Шацька районна лікарня

Особливий стан запровадять в Шацькій лікарні на час карантину у зв’язку із виникненням ситуації із загрозою поширення на території України гострої распіраторної хвороби, спричиненої короновірусом 2019-п СОV.

Про це повідомила Світлана Крецу, директорка КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», на позачерговому сесійному засіданні Шацької районної ради – інформують у пресслужбі ради.

Лікарка звернулася з проханням проявити рівень громадської самосвідомості та в разі симптом вірусної хвороби самоізолюватися. В такому випадку потрібно телефонувати до сімейного лікаря, який сам виїжджає до хворого. Варто відмовитися від планових медичних оглядів та, якщо є можливість і дозволяє стан здоров'я, відтермінувати візит до лікаря з інших причин планового огляду до 3 квітня.

На сьогодні, при вході до лікарні проводиться скринінг: вимірювання температури тіла для всіх без винятку. В разі виявлення підвищення температури, пацієнта направляють в поліклініку через інший вхід: дорослих з підвищеною температурою відправляють в інфекційний кабінет, а дітей – в тубкабінет. Після цього сімейний лікар визначає подальше надання медичної допомоги.

Розроблений маршрут пацієнта, у разі виявлення короновірусу, таким чином, щоб не пересікалися потоки. Відповідно, медсестра та лікар, які обстежували такого пацієнта, відразу йдуть до приймального відділення в спеціально обладнану боксову кімнату.

До слова, інформація, озвучена на нараді з участю Ігоря Палиці про те, що в закладі немає належних умов для перебування хворих із коронавірусом, є недостовірною.

В лікарні на базі терапевтичного відділення обладнана всім необхідним та функціонує палата інтенсивної терапії. Туди придбано сучасні кардіомонітори, дозатори для проведення дифузій, захисні костюми та все необхідне. На кошти, які виділено з районного бюджету, заплановано придбати набір для діагностування короновірусу. Вартість такого комплекту становить 9150 грн.

Лікарня має апарат штучної вентиляції легень, але досить старий. Для придбання нового необхідно більше 400 тисяч гривень, тому передбачено в районному бюджеті 200 тисяч гривень для придбання апарату штучної вентиляції легень. Ще 200 тисяч буде профінансовано Шацькою ОТГ.

Нагадаємо, депутати Шацької районної ради проголосували за виділення 100 тисяч гривень з районного бюджету на придбання дезінфікуючих та інших засобів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району в зв’язку з епідемічною ситуацією, спричиненою коронавірусом в Україні.

Читайте також:

В Шацьку закривають ринок, а церквам рекомендують обмежити проведення богослужінь

Шацький райвійськкомат пішов на карантин

Шацька РДА та райрада через карантин переходять на закриту форму роботи

Популярна в Шацьку перукарня йде на карантин

Перший інфікований коронавірусом українець одужує

Штраф та обмеження волі: що «світить» за порушення правил карантину

Коментарі
21 Березня 2020, 20:35
Цікаво, а хоть хтось в лікарні уміє користуватися цим апаратом штучної вентиляції а не лише хизуватися що він є?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024