Шацьк: з районного бюджету виділили сто тисяч гривень на боротьбу з коронавірусом

17 Березня 2020, 09:23
1609

З Шацького районного бюджету виділили сто тисяч гривень на дезинфікуючі засоби та інших засобів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району в зв’язку з епідемічною ситуацією, спричиненою коронавірусом в Україні.

Про це йшлося на позачерговій сесії Шацької районної ради, яка відбулася 16 березня, пише пресслужба райради.

На порядку денному розглянули одне питання – внесення змін до рішення районної ради від 20 грудня 2019 року №41/19 «Про районний бюджет на 2020 рік».
Необхідність скликати депутатів виникла у зв’язку з проведенням необхідних заходів з протидії поширенню корона вірусу та будівництвом Піщанської школи.

Як повідомила Любов Кубай, начальниця відділу фінансів Шацької районної державної адміністрації, з районного бюджету пропонують виділити 100 тисяч гривень на медичну допомогу населенню на придбання дезінфікуючих та інших засобів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району в зв’язку з епідемічною ситуацією, спричиненою коронавірусом в Україні. На ці кошти закуплять протиепідемічні комплекти, медичні респіратори, дезінфікуючі засоби, швидкі тести на грип, медичні маски, рукавички та інші необхідні засоби.

Під час обговорення депутати підняли питання наявності в Шацькій лікарні апарату штучної вентиляції легень.

Як повідомила Світлана Крецу, директорка КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», є один прилад, він робочий, але старенький. Сьогодні є крайня необхідність придбати апарат. Тож депутати прийняли рішення закласти 200 тисяч гривень для придбання апарату штучної вентиляції легень.

А оскільки вартість медичного приладу становить більше 400 тисяч гривень, то Шацька лікарня звернеться до Шацької селищної ради з проханням співфінансувати придбання апарату. Керівництво лікарні розглядає й інші джерела отримання коштів.

Читайте також: Перший інфікований коронавірусом українець одужує

Штраф та обмеження волі: що «світить» за порушення правил карантину

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024