Повідомили, скількох осіб і кого саме покарали в Шацькому районному суді

16 Березня 2020, 16:27
2038 Джерело: фото ілюстративне

Усього за вироками Шацького районного суду, що набрали і не набрали законної сили, в 2019 році засуджено 72 особи із призначенням різних видів покарань, щодо 44 осіб кримінальне провадження закрито, щодо однієї особи застосовано примусові заходи медичного характеру, 1 – направлено для визначення підсудності.

Про це інформують у пресслужбі установи.

Виправдані особи у 2019 році відсутні.

У звітному періоді набрали законної сили судові рішення щодо 111 осіб: 66 – засуджених, 44 – матеріали кримінального провадження щодо яких закриті, з них 9 – у зв’язку з дійовим каяттям, 3 – у зв’язку з примиренням винного з потерпілим, 31 – у зв’язку з відмовою прокурора або потерпілого, його представника від обвинувачення в кримінальному провадженні, 1 – з інших підстав. 5 осіб позбавлено волі на певних строк, 4 – громадські роботи, 29 – штраф, 3 – інші міри покарання. 25 – звільнено від відбування покарання з випробуванням (з них 1 – жінка, 5 неповнолітніх).

Кількість засуджених осіб, до яких застосовано додаткові види покарання, – 2 (позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю).

Призначено покарання: за сукупністю злочинів 7 засудженим особам, з них 2 – жінки, за сукупністю вироків – 3. Застосовано спеціальну конфіскацію щодо 1 особи.

Серед неповнолітніх осіб, судові рішення щодо яких набрали законної сили, у звітному періоді засуджених судом 8 осіб: 5– звільнено від відбування покарання з випробуванням, 3 – інші міри покарання. Щодо одного неповнолітнього матеріали кримінального провадження закрито у зв’язку з відмовою прокурора або потерпілого, його представника від обвинувачення в кримінальному провадженні.

Із загальної кількості засуджених осіб: 60 – громадяни України, 6 – громадяни іншої держави, 4 – жінки; 13 вчинили злочин у складі групи, 6 – у стані алкогольного сп’яніння.

Заняття засуджених на момент вчинення злочину: 50 – працездатні, які не працювали і не навчались, 4 – пенсіонери, 8 – учні, студенти, 4 – робітники.

Читайте також:

Повідомили, як працюватиме Шацький районний суд в умовах карантину

За якими видами злочинів у Шацькому районному суді розглянули найбільше справ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024