Пункти пропуску в Шацькому районі працюють в штатному режимі

13 Березня 2020, 17:00
Пункти пропуску в Шацькому районі працюють в штатному режимі 2654
Пункти пропуску в Шацькому районі працюють в штатному режимі

Частина пунктів пропуску на Волині мають тимчасово припинити роботу на час карантину.

Про це інформує Волинська митниця Держмитслужби у Facebook.

Так, 11 березня уряд заявив про намір закрити частину пунктів пропуску на кордоні, аби убезпечити життя та здоров'я громадян через поширення коронавірусу COVID-19.  Наразі обговорюється, які саме пункти пропуску тимчасово припинять свою роботу на період карантину.

Державна митна служба спільно з Державною прикордонною службою надали Кабміну перелік пунктів пропуску, продовження роботи яких є критично важливим для економіки країни. При формуванні цього переліку ми врахували інтереси найбільших імпортерів та експортерів, а також транспортних операторів, які прямують транзитом через територію України

Пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, працюватимуть й надалі.

Вже зараз Держмитслужба радить перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами.

«Пункти пропуску можуть закриватися не лише українською стороною. Інші держави також можуть припинити рух через певні ділянки кордону. Тому доцільно відслідковувати заходи, які вживають інші країни у запобіганні поширенні інфекції. Це допоможе виключити ситуації, коли вантаж успішно перетнув кордон України, але не зміг пройти митний контроль сусідньої країни, опинившись на нейтральній смузі на невизначений час», – йдеться у повідомленні.

Перевізникам вантажів, які вже перебувають у дорозі, важливо відстежувати ситуацію на пунктах пропуску і завідома прямувати на головні пунктів пропуску в межах однієї митниці. 

Наразі усі пункти пропуску працюють в штатному режимі.

Зокрема, йдеться про вісім міжнародних пунктів пропуску, роботу яких контролює Луцький прикордонний загін: «Городище», «Удрицьк», «Дольськ», «Доманове, «Заболоття», «Пулемець», «Ягодин-авто», «Ягодин-залізнична станція».

Читайте також: Шенген і безвіз в умовах пандемії: як коронавірус змінює правила перетину кордонів

В Україні зафіксували два нових випадки коронавірусу

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром