«Туризм – головний потенціал Волині» – Вахович про нову Стратегію розвитку

14 Березня 2020, 09:34
«Волинь розвиватиметься стабільно», – Вахович про нову Стратегію розвитку 1847
«Волинь розвиватиметься стабільно», – Вахович про нову Стратегію розвитку

У Волинській облраді депутати проголосували за проєкт Стратегії розвитку Волинської області до 2027 року.

Рішення прийняли на сесії облради 12 березня.

Необхідність підготовки нової Стратегії виникла через завершення терміну реалізації попередньої Стратегії та зміни зовнішніх та внутрішніх умов для розвитку регіону. Також новий проєкт готували з урахуванням європейських стандартів та відповідно до положень міжнародних документів.

Новий проєкт Стратегії розроблений так, щоб забезпечити рівні права та можливості для жінок та чоловіків у всіх сферах.

«Стратегія розроблена відповідно до положень українського законодавства, які регламентують питання дотримання ґендерної рівності в Україні», – йдеться у проєкті.

На сесії облради депутат Ігор Чуліпа зазначив, що при розробці проєкту особливу увагу звертали на туристичний потенціал, логістичні можливості Волині, сільське господарство та лісову галузь. Ці сфери можуть стати запорукою успішного розвитку економіки нашого регіону.

У проєкті також подали результати ґендерно-чутливого аналізу розвитку області. Ретельно описали слабкі та сильні сторони області, можливості та загрози і визначили ймовірні сценарії соціально-економічного розвитку.

Проте, невелику дискусію викликало питання розвитку культури, зокрема проблема Волинської обласної філармонії. За словами одного з депутатів, Волинська філармонія єдина в Україні не має концертного залу. Йому відповіли, що детальніші проєкти будуть затверджувати згодом у планах заходів.

Проєкт рішення винесли на голосування і депутати його підтримали.

«55 депутатів підтримали стратегію розвитку до 2027 року. Бачите, дві п’ятірки поставили, значить Волинь гарно розвиватиметься, стабільно», – додала голова обласної ради Ірина Вахович.

 

Коментарі
15 Березня 2020, 09:56
Якщо туризм уВас головний,чому ставки ставите на лохину???????????
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром