Шачани можуть отримати від 4 до 10 тисяч євро на реалізацію екологічних проєктів

12 Березня 2020, 09:26
2780

У залі засідань Шацької районної ради відбулася робоча нарада директорів навчальних закладів Шацького району.

Участь у нараді взяли Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА та Марія Христецька, виконуюча обов’язки директорки Шацького національного природного парку, пише пресслужба Шацької районної ради.

Одним із питань, що обговорювалися, стало проведення конкурсу ідей на реалізацію пілотних міні-проєктів в межах проєкту «Екосистемна адаптація до змін клімату та стійкий регіональний розвиток шляхом розширення можливостей українських біосферних резерватів». Презентував конкурс ідей Шацький національний природний парк.

Богдан Гарбар, координатор конкурсу ідей у Шацькому районі, повідомив, що на Шацький район буде виділено 30 тисяч євро. Участь у конкурсі можуть взяти юридичні та/або фізичні особи (від 18 років), що мають місце реєстрації юридичної особи або постійного проживання на території Шацького біосферного резервату (тобто Шацького району).

Партнерами можуть стати фізичні особи з Шацького району чи юридичні особи (наукові та освітні установи, НГО) з Волинської області. Партнерська участь не є обов’язковою, проте буде суттєвою перевагою для журі під час оцінювання проєкту.

Отримати кошти на реалізацію своєї ідеї з екосистемної адаптації можна від 4 до 10 тисяч євро. Марія Христецька, виконуюча обов’язки директора Шацького НПП, зауважила, що це цілком реальна можливість фінансування для навчальних закладів озеленення територій чи, навіть, проведення уроків з екологічної освіти для учнів. Головне, щоб проєкт мав на меті максимально наблизити до природи ці території. Але не отримають фінансування ідеї, які мають на меті впровадження якихось технологій.



Для участі в конкурсі ідей необхідно подати заявку до 10 квітня. Більше детальної інформації можна отримати в адміністрації Шацького національного парку.

Аплікаційні форми заявок можна завантажити за посиланням : https://www.eba-ukraine.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%…

До слова, участь у конкурсі ідей міні-проєктів з екосистемної адаптації беруть лише 3 українські біосферні резервати: «Розточчя», Шацький та Деснянський.

Підсумовуючи сказане, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради повідомив, що районна рада зможе виступити партнером для навчальних закладів у написанні міні-проєктів та забезпечити співфінансування до 10 тисяч гривень з районного бюджету.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром