У Шацькому районі через грип та ГРВІ закрили Прип'ятську школу на карантин

11 Березня 2020, 11:15
1710

На Волині через грип та ГРВІ припинили навчання у чотирьох школах.

Про це розповіла лікар-епідеміолог Лариса Дудковська, передає «Суспільне Волині».

«У Луцьку, Володимирі-Волинському і семи районах Волині станом на сьогодні на 30% перевищений епідпоріг – захворюваність на грип та ГРВІ тримається на високому рівні», – повідомила лікарка.

За минулий тиждень майже вісім тисяч волинян захворіли, в інфекційні відділення госпіталізували дві сотні недужих. В області припинили навчання у чотирьох школах – у Володимир-Волинському, Любомльському районах та селищі міського типу Іваничі.

«Рожищенський, Володимир-Волинський, Локачинський, Ратнівський, Любешівський, Шацький та Любомльський райони. Діагноз – грип, або гострі респіраторні захворювання. Кінець вересня, початок епідсезону – захворіло 13% населення (якщо на Волині приблизно мільйон, то це більше 130 тисяч). В нас від грипу в цьому році померло три особи від ускладнень. В основному, це грипозні пневмонії – у всіх випадках винен грип типу А з пандемічним потенціалом. Обстежили 29 осіб, в 11 випадках виділено віруси грипу», – зазначила заступниця директора Волинського лабораторного центру Лариса Дудковська.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024