Працівники Волинського рибоохоронного патруля прибрали береги шацьких озер

10 Березня 2020, 14:50
Працівники рибоохоронного патруля прибрали біля озер 2883
Працівники рибоохоронного патруля прибрали біля озер

В Шацькому районі відбулося прибирання берегової лінії водойм, ініційоване Волинським рибоохоронним патрулем.

Про це інформують на сторінці структури у facebook.

Так, прибирали берег озера Соминець, поблизу урочища Гряда на території іхтіологічного заказника «Соминець», та берег озера Карасинець, поблизу села Мельники.

До заходу, окрім працівників рибоохорони, також долучились небайдужі рибалки та представники громадськості. Комунальне підприємство «Будинкоуправління» виділило автомобіль для вивезення сміття. Учасниками прибирання було зібрано близько 30 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо.

Нагадуємо, пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі. Тому коли ви виходите на природу, не забувайте прибрати за собою та не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей та молодь дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Волинський рибоохоронний патруль дякує усім за участь в заходах. Ця акція необмежена в часі. Працівники рибоохорони планують і надалі здійснювати прибирання та запрошують громадян долучатися.

Довідкова інформація. Нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластикубуде більше, ніж риби.

2

2

2

1

2

2

 

Коментарі
11 Березня 2020, 19:08
Ну да,самі там бухають-самі й прибирають!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024